Oba povzročitelja ponedeljkovih prometnih nesreč vozila pod vplivom alkohola

Pri enem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,90 mg/l, pri drugem pa 0,55 mg/l

Prlekija-on.net, torek, 20. november 2018 ob 12:05
Prometna nesreča Dokležovje - Bratonci

Prometna nesreča Dokležovje - Bratonci

V ponedeljek, 19. novembra, okrog 16.38 uri se je na relaciji Bratonci - Dokležovje zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, o čemer smo že poročali. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del pred seboj vozečega osebnega avtomobila.

Povzročitelj je bil lahko telesno poškodovan. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti pri povzročitelju je pokazal 0,90 mg/l. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ob 22.16 pa je izven naselja Lomanoše voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča po klancu navzdol, v levem ovinku zapeljal desno izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho, o čemer smo prav tako že poročali. Voznik se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,55 mg/l.

Policija voznike ponovno poziva, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota zaradi zimskih razmer ne beležijo posebnosti. Voznike pozivajo k previdni in strpni vožnji, z očiščenim vozilom in ustrezno zimsko opremo.



Več v Črna kronika