Leo klub Ljutomer vabi na glasbeno-plesno prireditev z dobrodelno noto

Pred dogodkom smo s predsednico Leo Kluba Ljutomer Meto Štuhec spregovorili nekaj besed o njihovem poslanstvu, aktivnostih, samem dobrodelnem dogodku, ...

Prlekija-on.net, sobota, 24. november 2018 ob 18:01
Leo ekipa 2018/19

Leo ekipa 2018/19

Dijaki GFML in Leo klub Ljutomer vas vabijo na večer poln dobre glasbe, plesa in zabave, ki ima dobrodelno noto - Mladi(m) pomagamo. Dogodek bo v sredo, 28. novembra ob 16.30, v dvorani ŠIC Ljutomer. Predstavili se bodo najrazličnejši bandi, pevci in pevke, plesne skupine, umetniški performansi, ... Vstop je prost, zbirajo pa se prostovoljni prispevki, ki bodo darovani v dobrodelni namen - za nakup tehničnih izdelkov za slabovidno dijakinjo Emo. Vabljeni!

Leo klub Ljutomer trenutno šteje 21 članov, njihov botrski klub je Lions klub Ljutomer, podpredsednik je Jure Miholič, predsednica pa Meta Štuhec, s katero smo pred dogodkom spregovorili nekaj besed o njihovem poslanstvu, aktivnostih, samem dobrodelnem dogodku, ...

Letos upihnili tretjo svečko

Ljutomerski Leoti so 30. oktobra praznovali 3. rojstni dan od kar so se odločili slediti cilju mednarodne organizacije Lions Clubs International, ki je pomoč vsem, ki so pomoči potrebni. Temeljnemu programu so slovenski Lioni in Leoti dodali še pomoč slušno prizadetim, slabovidnim, pomoč pri nabavi medicinske opreme, izmenjave mladih, boj proti drogam, ozaveščanje o zdravju in bolezni.

Leo klub Ljutomer deluje pod okriljem botrskega Lions kluba Ljutomer in trenutno združuje dvajset mladih, ki so se odločili angažirano pomagati v svoji okolici. Z mentorji dobro sodelujejo, kar se odraža v njihovih skupnih in uspešnih projektih, ki polnijo koledar skozi celo leto.

Do konca leta še številne aktivnosti

Trenutno je v teku akcija zbiranja daril za otroke in starejše z zbirnim mestom na GFML. Do 7. decembra lahko nove ali dobro ohranjene igrače, družabne igre, šolske potrebščime, otroške knjige, ... prinesete na Gimnazijo Franca Millošiča Ljutomer pred učilnico u-1. Dobrodelno zbiranje igrač se bo končalo z božičnim obdarovanjek otrok s skrbno zavitimi in okrašenimi darili (iz darovalnih dobrin) v enem izmed vrtcu ljutomerkse upravne enote. Darila bodo razdelili Leo prostovoljci v preobleki božička in njegovih škratlov. Starejšim bodo darila poslana na dom, da jih spomnijo na čaroben čas božiča, saj so prav v prazničnih dneh najbolj osamljeni. Sledi dobrodelni koncert v sredo, 28. novembra ob 16.30, razstava Plakat miru v galeriji Anteja Trstenjaka Ljutomer v soboto, 1. decembra ob 10.00, božična stojnica na Glavnem trgu 15. decembra in stand up večer s Tinom Vodopivcem 22. decembra.

Eden bolj odmevnih dogodkov, ki ga pripravijo vsako leto je dobrodelni koncert, ki nosi zgovoren naslov Mladi(m) pomagamo. Organizacija z roko v roki poteka z lokalno srednjo šolo, Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, zato se tudi zbran izkupiček prostovoljnih prispevkov nameni dijakom. Letos se bodo prostovoljni prispevki namenili slabovidni dijakinji Emi, ki obiskuje 1. letnik splošnega programa, za nakup tehničnih pripomočkov.

Prireditev bo potekala v sredo, 28. novembra ob 16.30 v športni dvorani ŠIC Ljutomer, kjer se bodo predstavili mladi pesniki, glasbeniki, pevci in plesalci.

Včlanijo se lahko vsi mladi do 29. leta, ki želijo širiti srčnost v naši regiji

V Leo klub se lahko včlanijo vsi mladi do 29. leta, ki želijo širiti srčnost v naši regiji. Vsi slovenski Leo klubi, ki jih je po zadnjih podatkih kar 55, so združeni v skupnost Distrikt 129. Pogosto potekajo seje in izobraževanja, kjer se mladi iz cele Slovenije povezujejo ter delijo svoje izkušnje z dobrodelnostjo.

"Naš cilj je soustvarjati prijetno in srečno skupnost, saj je najlepši občutek na svetu nekomu narisati nasmeh na obraz in polepšati dan. Vabljeni, da dobrosrčno Prlekijo oblikujete z nami" za konec pravi Meta in vse vabi na dobrodelni koncert to sredo.

Utrinke z lanske prireditve Mladim pomagamo si lahko ogledate tukaj.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje