V nedeljo za fer cene vode in razvoj

Mi smo vse povedali. Po resnici. V nedeljo povejte vi.

Oglasno sporočilo, petek, 30. november 2018 ob 15:19
Mi smo vse povedali. Po resnici. V nedeljo povejte vi.

Mi smo vse povedali. Po resnici. V nedeljo povejte vi.

Hvala za zaupanje v prvem krogu

V prvem krogu smo dosegli odličen rezultat in dobili visoko zaupanje ljudi, največ svetnic in svetnikov katere koli liste ali stranke. Visoko zaupanje tudi meni, 42 % glasov, s čim sem zelo zadovoljna, glede na vse negativno in neresnično, kar se je govorilo v preteklih dneh.

Mislimo pozitivno in načrtujemo realno

V naši ekipi navajamo dejstva, mislimo pozitivno in obljubljamo realne, izvedljive stvari. Držali smo se resnice in jasno pokazali, da ne pristajamo na negativno kampanjo, ampak na pogovor o vsebini in prihodnosti. Hvala vsem, ki ste se kulturno vključevali v pogovor in prispevali k boljšim načrtom in zavezam.

Borimo se za fer cene vode

Navkljub predvolilnim tožbam in pritiskom, se prav tako uspešno borimo za fer cene vode, ki bodo po volitvah končno sprejete v skladu z zakonodajo, ne mimo nje, in ne bodo povzročale gospodarske škode podjetjem ter občankam in občanom.

Ne bomo dovolili dvojne podražitve položnic za vodo gospodinjstvom, podjetjem pa v nekaterih primerih tudi za več deset tisoč, celo petdeset tisoč evrov letno več, neutemeljeno in nepredstavljivo.

Enako neprimerno se nam zdi, da bi se ta neutemeljena podražitev vode poplačala v obliki občinske subvencije, da bi torej ohranili cene na položnicah enake, razliko do polne cene pa bi pokrili iz proračunskih sredstev za ceste, vrtce, društva nakazovali slabo vodenemu javnemu podjetju.

Na soočenju je bil predstavljen izračun, da si Javno podjetje Prlekija želi milijon evrov letne subvencije, namesto, da posluje učinkovito, pregledno in v dobro ljudi. Takšna in druga nerealna pričakovanja, kot tudi neutemeljene predvolilne tožbe bodo zavrnjene in ne bodo bremenile občank in občanov.

Prihranili milijon evrov stroškov za delovanje javnih storitev

Zagovarjamo razvoj in prodornost v investicijah in podpori obrtništvu, podjetništvu in gospodarstvu ter društvom, ne pa preusmerjanje javnih sredstev v neučinkovite zavode in podjetja.

S tem, ko smo organizirali javne dejavnosti v občini brez dveh zavodov, smo prihranili milijon evrov, zagotovili boljše pogoje za delo društev in dosegli boljše rezultate, povečalo se je število turistov. Tako bomo nadaljevali.

Pripeljali stanje občine iz minus 1,1 milijona evrov na plus 1,1 milijona

S pozitivnim in povezovalnim načinom dela smo v zadnjih letih uspeli popraviti stanje občine iz minus 1,1 milijona evrov, ko sem postala županja, na plus 1,1 milijona evrov danes.

Izvedli smo 115 projektov vrednih 42 milijonov in pridobiti 17 milijonov nepovratnih sredstev. Občina Ljutomer je šla iz ene najbolj zadolženih občin (93 % zadolženost) v eno najbolj prodornih (prejeli tudi priznanje Zlati kamen).

Vse zaradi dobrega dela naših občank in občanov, društev, obrtnikov, podjetij, predlogov mladih in angažiranosti starejših, občina le pomaga, da imajo ideje dobre pogoje, dodatna sredstva in drugo podporo.

Odločitev je ali želimo ostati prodorni ali iti v drugo smer

Torej gre za odločitev ali želimo ostati prodorni ali preusmeriti razvojna sredstva, razvojni potencial občine v neučinkovite javne zavode in podjetja.

Zato je odločitev za občane postala preprosta - ali verjamejo laži, da nismo ničesar naredili, da vse propada in smo v težavah ali resnici, da uspevamo, ker delamo skupaj občani, društva, podjetja, ustvarjalci in občina.

Naročnik objave je Olga Karba



Več v Politika