Marjetice rade pojo

Prireditev za slavljence v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 30. september 2010 ob 12:53
Marjetice

Marjetice

Pred koncem septembra so se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, spomnili svojih 22 stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu septembru praznujejo svoj rojstni dan ter zanje pripravili posebno kulturno prireditev. Tako je skupina petnajstih pevk, ki kot Marjetice delujejo v okviru Društva upokojencev Moravske Toplice, nastopila 29. septembra ob 10. uri dopoldne v restavracijskih prostorih DOSOR-ja. Marjetice je k nastopu povabilo Društvo upokojencev Radenci.

Po besedah Marjetke Maučec skupina Marjetice pri Društvu upokojencev Moravske Toplice poje že osmo leto. Dekleta in žene so se zbrale na željo pevovodje, gospoda Štefana Zelka, ki jih ob zvokih harmonike spremlja na vajah ter nastopih. Pevke se na vajah zbirajo kar iz petih vasi Občine Moravske Toplice: Tešanovci, Mlajtinci, Lukačevci, Motvarjevci in Bogojina. Njihove pesmi so preproste, zapete s srcem in dušo preprostega človeka. Zelo rade pojo. Najprej sebi v veselje, drugim za dobro voljo in z željo, da pesmi ne bi šle v pozabo. Veliko nastopajo ob različnih priložnostih, kar jim je še v posebno veselje.  Letos so ob občinskem prazniku svoje domače Občine Moravske Toplice Marjetice prejele posebno občinsko priznanje. V osmih letih prepevanja so Marjetice izdale že tudi dve zgoščenki.

Nastopil je tudi mladi harmonikar, Nik Vršič, ki s svojo »frajtonerico« stanovalke in stanovalce DOSOR-ja redno obiskuje in razveseljuje. Zaigral je med premori petja Marjetic. Bila je izžrebana stanovalka za pravilni odgovor na nagradno vprašanje v domskem glasilu Dosorjeve novičke, za slovesni zaključek pa je sledila še torta za slavljenke in slavljence ter zadonela skupna pesem »Zabučale gore«.


Več v Kultura in izobraževanje