Proračun Republike Slovenije oškodovali za več kot tri milijone evrov

Danes je bilo pridržanih 14 osumljencev, trenutno jih je pridržanih še 10

Prlekija-on.net, torek, 11. december 2018 ob 08:48
Kriminalisti

Kriminalisti

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete. Svoje aktivnosti izvajajo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na 17 različnih naslovih po vsej Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije. Protipravna premoženjska korist, ki je ob tem nastala, presega 3 milijone evrov.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 16 osumljencev. Danes je bilo pridržanih 14 osumljencev, trenutno jih je pridržanih še 10 (v zvočnem posnetku je pomota. Pravilna številka je še 10 pridržanih in ne 6, kot je uvodoma povedal Robert Munda, v zaključku pa se je popravil).

Pri današnjih aktivnostih sodeluje 64 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde:

Še več podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci, predvidoma v četrtek, 13. 12. 2018, v dopoldanskem času.



Več v Črna kronika