Kakšno je vaše mnenje?

Rezultati anket obiskovalcev portala, kako bi volili na volitvah

Prlekija-on.net, nedelja, 3. oktober 2010 ob 17:34
Trenutni rezultati aplikacije Napovej rezultate volitev

Trenutni rezultati aplikacije Napovej rezultate volitev

Čez en teden bodo lokalne volitve, kjer bomo volivci in volivke volili župana oz. županjo ter člane v Občinski svet. Na portalu smo v preteklih tednih pred volitvami objavili anketi, kjer smo vas spraševali, koga bi volili, če bi volitve bile to nedeljo. V nadaljevanju so objavljeni rezultati anket in aplikacije Napovej rezultate volitev, kjer še vedno lahko sodelujete.

Ankete so bile izvedene na portalu Prlekija-on.net, rezultati so zgolj informativni, kjer so obiskovalci portala oddali svoj glas in s tem ni izločena možnost večkratnega glasovanja.

Glasovi so bili oddani preko interneta, kjer se ciljna publika razlikuje od sestave volilnih upravičencev, zato so možna večja odstopanja od realnih rezultatov. Rezultatov zato ne gre jemati kot pravo merilo, le zgolj kot zanimivost in naklonjenost internetne publike k določenim županskim kandidatom ter strankam oz. listam.

Slike od 1 do 4 so rezultati anket, ki sta bili na portalu objavljeni med 20. septembrom in 2. oktobrom 2010.

Sliki 5 in 6 sta rezultat aplikacije Napovej rezultate volitev, kjer še vedno lahko sodelujete. V njej uporabnike portala sprašujemo po odstotkih za županske kandidate, kolikor menijo, da jih bodo na volitvah prejeli, ter po mandatih, kolikor menijo, da jih bo posamezna stranka oz. lista prejela v občini Ljutomer.

Rezultati so zgolj informativni, v anketi pa so sodelovali obiskovalci spletne strani.

Slika 1: Kdo bi dobil vaš glas za župana občine Ljutomer, če bi volitve bile to nedeljo? Vsi glasovi, n = 242.
Lokalne volitve 2010

Slika 2: Kdo bi dobil vaš glas za župana občine Ljutomer, če bi volitve bile to nedeljo? Samo veljavni glasovi in odločeni volivci, n = 220.
Lokalne volitve 2010

Slika 3: Katera stranka oz. lista bi dobila vaš glas v občini Ljutomer, če bi volitve bile to nedeljo? Vsi glasovi, n = 281.
Lokalne volitve 2010

Slika 4: Katera stranka oz. lista bi dobila vaš glas v občini Ljutomer, če bi volitve bile to nedeljo? Samo veljavni glasovi in odločeni volivci, n = 258.
Lokalne volitve 2010

Rezultati iz aplikacije Napovej rezultate volitev:
Slika 5: Koliko odstotkov bi dobil posamezen kandidat za župana v občini Ljutomer? n = 22.
Lokalne volitve 2010

Slika 6: Koliko mandatov bi dobila posamezna stranka oz. lista v občini Ljutomer? n = 22.
Lokalne volitve 2010


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika