Konstitutivna seja na Razkrižju potekala ob jubileju, 20. obletnici ustanovitve občine

Na to slavnostno sejo so bili povabljeni tudi prvi člani občinskega sveta, prejšnjega občinskega sveta, sodelavci občine in drugi gostje

Prlekija-on.net, petek, 14. december 2018 ob 11:10
Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Razkrižje

Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Razkrižje

Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Razkrižje je potekala v sredo, 12. decembra. Natanko na ta dan, pred 20. leti, 12. decembra 1998, je potekala prva seja, takrat na novoustanovljene Občine Razkrižje. Na to slavnostno sejo so bili povabljeni tudi prvi člani občinskega sveta, prejšnjega občinskega sveta, sodelavci občine in drugi gostje.

Ker je konstitutivna, prva seja potekala ob jubileju, 20. obletnici ustanovitve občine, je bilo še posebej slovesno. V skladu z Zakonom o lokalni samoupravi je prvo sejo vodila najstarejša članica občinskega sveta. Svojo nalogo je odlično opravila upokojena učiteljica in ugledna karitativna delavka, Terezija Nemec.

Po poročilu občinske volilne komisije, ki ga je podala predsednica, Suzana Vlatkovič, je bila imenovana Komisija za potrditev mandatov članov občinskega sveta ter ugotovitev izvolitve župana, kateri je predsedoval Andrej Nemec. Po pregledu Poročila občinske volilne komisije in potrdil o izvolitvi članov občinskega sveta in župana je komisija občinskemu svetu predlagala v potrditev vseh 7 izvoljenih članic in članov občinskega sveta ter župana, kar je občinski svet soglasno potrdil.

Imenovana je bila še komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, katere predsednik je Dejan Rob

Sledila je prisega župana, krajša glasbena točka komorne skupine flavtistk Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod vodstvom profesorice Medeje Unuk.

Na koncu je župan Stanko Ivanušič predstavil kronološki pregled delovanja Občine Razkrižje v minulih 20. letih in vizijo razvoja ter poudarke dela občine v naslednjih štirih letih.



Več v Politika