Prlekija-on.net v 14. leto delovanja vstopa s svojo spletno trgovino

Za ta korak smo se odločili zaradi velikega povpraševanja po naših unikatnih majicah ter drugih izdelkih

Prlekija-on.net, nedelja, 16. december 2018 ob 09:02
Spletna trgovina Prlekija.shop

Spletna trgovina Prlekija.shop

Spletni portal Prlekija-on.net bo konec leta oz. v začetku drugega leta vstopil v 14. leto delovanja, saj je domena prlekija-on.net bila registrirana 14. decembra 2005, prva vsebina je bila na portal vpisana 20. decembra istega leta, za uradni začetek pa šteje 1. januar 2006.

Portal je svojo pot na spletu pričel kot osebna spletna stran z mnogimi koristnimi informacijami o Prlekiji ter z aktivnim forumom, blogom ter ostalimi komunikacijskimi možnostmi med Prleki in ostalimi, ki jih Prlekija zanima. Danes je uspešen neodvisni medij, ki se z obiskom uvršča med najbolj obiskane lokalne medije v Sloveniji, obiskanost pa od ustanovitve naprej stalno narašča. Medij je financiran izključno iz lastnih finančnih virov, prisotni pa smo na večini lokalnih ter tudi regionalnih dogodkih od koder poročamo o dogajanju v sliki, besedi in v videu.

Veliko povpraševanje po majicah

Ob tem pa ne počivamo, saj v 14. leto delovanja vstopamo z lastno spletno trgovino Prlekija.shop. Za ta korak smo se odločili zaradi velikega povpraševanja po naših unikatnih majicah ter drugih izdelkih. Prve majice Prlekija-on.net Jas sen Prlek/Jas sen Prlečka, so na trg prišle že leta 2010, letos smo tem dodali še nekaj drugih izvirnih dizajnov, kot je Mali Prlek/Mala Prlečka, Malo se premekni Prlek/Prlečka gre mimo ter druge majice z različnimi napisi. Letos smo majice prvič prodajali tudi na sejmih, kjer so bile pravi hit, zato je tu sedaj spletna trgovina, kjer vse majice enostavno naročite na svoj dom z nekaj kliki. Spletna trgovina se zaenkrat počasi polni z našimi unikatnimi izdelki, v prihodnje pa bo v njej prostor tudi za ostale lokalne ponudnike, ki bodo želeli svoje prleške izdelke ponuditi v tej spletni trgovini.

Statistike v milijonih

Prlekija-on.net je danes daleč najbolj obiskana spletna stran v širši Prlekiji, saj jo letno obišče okoli 3 milijone uporabnikov, ki na strani kliknejo preko 20 milijonov krat, v teh letih pa je zrasla tudi v veliko spletno skupnost na družbenih omrežjih, saj nam na najbolj priljubljenem omrežju Facebook sledi že skoraj 20 tisoč uporabnikov.

Prisotni smo tudi na Twitterju, G+, Instagramu in YouTubeu, kjer najdete preko 1.580 zanimivih video posnetkov iz Prlekije ter tudi od drugod, ki imajo skupaj že preko 3,3 milijona ogledov. Tudi to leto pa smo portal izboljšali, saj smo ga v celoti prenovili, že od leta 2014 pa je stran prilagojena mobilnim napravam in tablicam, kar smo uvedli prvi izmed večjih spletnih strani v naši regiji.

Ob tem se v uredništvu zahvaljujemo vsem uporabnikom, ki obiskujete našo spletno stran. Spremljajte nas tudi v našem štirinajstem letu, mi pa se bomo za vas trudili še naprej.



Več v Portal

Portal Prlekija-on.net je star 18 let

Spletni portal Prlekija-on.net je star 18 let

ponedeljek, 1. januar 2024 ob 11:05
Najbolj brane objave v letu 2023

To so najbolj brane objave na Prlekija-on.net v letu 2023

nedelja, 31. december 2023 ob 12:42
Vesele praznike in srečno 2024

Vesele praznike in srečno 2024

nedelja, 24. december 2023 ob 09:49