Odbojkarji Radencev opravičili vlogo favorita

OK Radenci – OK Maribor II 3 : 0 (25:19;25:12;25:12)

Filip Matko Ficko, nedelja, 16. december 2018 ob 10:44
OK Radenci - OK Maribor II

OK Radenci - OK Maribor II

Radenčani, člani odbojkarske ekipe, ki nastopajo v sezoni 2018/2019 v 3. državni odbojkarski ligi moški vzhod, so minulo soboto, 15. decembra v domači športni dvorani gostili ekipo odbojkarjev OK Maribor II. Odlično uigrana ekipa ni dovolila presenečenja ter je opravičila vlogo favorita v tej tekmi, kajti Radenčani so bili na prvem mestu lestvice osmih moštev in so to uvrstitev tudi obdržali.

Pod vodstvom trenerja Petra Možiča so za ekipo Odbojkarskega kluba Maribor II igrali: David Arnuš, Jure Jovanovič (kapetan), Žiga Strdin, Anej Selak, Lev Špička, Jakob Soršak, Matjaž Mladič, Aljaž Kodrič, Jan Urbanc, Aljaž Poberžnik,Jan Ul ter kot libero Bor Kumperščak.

Za domačo ekipo OK Radenci so pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude zaigrali: Blaž Ajlec (kapetan), Tomaž Ajlec, Jaka Banič, Rok Šinko, Saša Ratkai, Nik Škrjanec, Boris Grut, Miha Šavel, Alen Repija,Gašper Zamuda ter kot libera Jan Rozman in Staš Viher.

Tekmo je sodila naslednja sodniška trojka: prvi sodnik Boris Spacal iz Lovrenca na Pohorju, drugi sodnik Hana Banfi iz Lendave ter pri zapisniku Patricija Kuhar iz Murske Sobote. Zaradi negodovanja nad sodniškimi odločitvami si je domači trener Igor Pršaže v prvem setu »prislužil« rumeni karton.

Sicer pa je domača ekipa v svojem ritmu narekovala tekmo ter jo odločila v svojo korist v vseh treh setih zapored s 3 : 0 (25:19; 25:12; 25:12). Največ točk za OK Radenci so dosegli: Blaž Ajlec (20), Nik Škrjanec (14), Tomaž Ajlec (6), Saša Ratkai (5) itd.

Po desetih krogih tekmovanja sledi praznični odmor. Ekipa OK Radenci je na lestvici osmih moštev prva s 30 točkami pred ekipo OK TAB Mežica (27) ter OK Panvita Pomgrad II Murska Sobota (22). Sledijo: OK Maribor II (12), OK Hoče II (10), OK Fužinar II Sij Metal Ravne (10), OK Korvolley Mislinja (7) in OK SIP Šempeter II (2). Po premoru je 11. krog tekmovanja na sporedu 19. januarja 2019, ko ekipa OK Radenci potuje na gostovanje k ekipi OK Hoče, ki je trenutno na petem mestu lestvice.

Naj ob tem omenimo še, da je prva ekipa Odbojkarskega kluba Maribor isti dan gostovala v okviru 1. državne odbojkarske lige v Murski Soboti ter premagala tamkajšnjo ekipo OK Panvita Pomgrad z 1 : 3 (25:21; 19:25; 27:29; 19:25). Med desetimi moštvi je pred prazničnim premorom ekipa OK Panvita Pomgrad na osmem mestu z 11-imi priigranimi točkami, na lestvici pa je vodilna ekipa ACH Volley Ljubljana (29 točk). Po prazničnem premoru bo ekipa OK Panvita Pomgrad potovala 12. januarja 2019 v Šoštanj, k tamkajšnji ekipi OK Šoštanj Topolšica, ki je trenutno na šestem mestu lestvice s 13-imi točkami.