Prisrčna domovanja za Kekčevo deželo

Bo takšno tudi Mačje mesto v radenskem parku ?

Filip Matko Ficko, sreda, 19. december 2018 ob 09:41
Presenečenje na dvorišču podjetja HMP v Trnavi na Slovaškem

Presenečenje na dvorišču podjetja HMP v Trnavi na Slovaškem

V Trnavi na Slovaškem, ki je 45 kilometrov proti severovzhodu oddaljena od slovaške prestolnice Bratislave, smo obiskali podjetje Staneta Ribiča, katerega oče je bil doma iz Ivanjkovec. Iz Republike Srbije se je z družino na Slovaško preselil leta 1993 in je sedaj Stane Ribič tam uspešen poslovnež.

Na naslovu Nam. J. Herdu 1 v Trnavi je podjetje HMP, s. r. o., kjer smo v prvih dneh meseca decembra v mraku presenečeni obstali - pred nami se je odprla prava pravljična dežela kar na dvorišču podjetja, nadaljevala pa se je v prostorih podjetja. Kajti v izdelavi imajo pravljične hišice za Disneyland v Franciji in takšne bi bile pravšnje tudi za Kekčevo deželo pod Triglavom. Morda pa jih bomo lahko občudovali celo v parku v Radencih, kjer vsako leto junija »zraste« Mačje mesto ?

Pravljična hišica v obliki gobe bi lahko bila v Mačjem mestu domovanje škrata Radina, a pravcata vinogradniška hišica za veveričko Muki. Izredno privlačne in lepe so tudi hišice, kjer bi lahko bila doma babica Rdeče kapice in pekla mačje palačinke, pa medvedek Piki Jakob in številni njihovi pravljični prijatelji. Tudi sodček pred vinogradniško hišico je nekaj posebnega. Vanj bi se lahko postavil pravi sod s pijačo ali pa bi se vanj nasadilo cvetje. V poletnem času bi na kolesih to lahko bil vagonček na železnici ali prikolica avtomobilčku, pozimi pa sani, morda celo za Božička ali dedka Mraza.

Idej v podjetju HMP Staneta Ribiča v Trnavi na Slovaškem ne manjka in samo upamo lahko, da se bo kdo v naši prelepi podalpski Sloveniji spomnil, da osmisli Kekčevo deželo ali pa v Radencih Mačje mesto.



Več v Zanimivosti