Arso izdal opozorilo zaradi močnega vetra

Sunki lahko ponekod presežejo hitrost 70 km/h, v vzhodni in osrednji Sloveniji pa lahko v četrtek občasno tudi rahlo sneži

Prlekija-on.net, sreda, 2. januar 2019 ob 10:57
Sunki lahko ponekod presežejo hitrost 70 km/h

Sunki lahko ponekod presežejo hitrost 70 km/h

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) napoveduje, da bo v sredo večinoma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki bo najbolj izrazit na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 °C.

V vzhodni in osrednji Sloveniji lahko občasno rahlo sneži

V četrtek bo sprva delno jasno, popoldne pa se bo oblačnost povečala. Zvečer in v noči na petek lahko predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji občasno rahlo sneži. Še bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, najvišje dnevne od -2 do 3 °C.

Opozorilo zaradi močnega vetra

Najmočnejši sunki severnega vetra lahko v sredo popoldne, ponoči in v četrtek dopoldne predvsem po nižinah severnega dela Slovenije ponekod presežejo hitrost 70 km/h. Arso je za te dele države izdal oranžni alarm, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Predvsem v petek bo še pihal severni veter.

Opozorilo veter



Več v Narava