V raziskavi z Vital Fit uspešno preoblikovali telesa

Udeleženke so uspele zmanjšati skupni obseg za kar 893,5 cm, pri čemer so se merili obsegi prsnega koša, pasu, bokov, rok in stegen. S preoblikovanjem telesa so tako izgubile zavidljivih 176,4 kg maščobe.

Prlekija-on.net, sobota, 12. januar 2019 ob 19:16
Raziskava Smo v Prlekiji Fit?

Raziskava Smo v Prlekiji Fit?

V društvu Vital Fit so izvedli raziskavo »Smo v Prlekiji FIT?«, s katero so želeli dokazati, da lahko aktivne in neaktivne ženske vseh starosti, v sorazmerno kratkem času opazno preoblikujejo svoje telo, izboljšajo svoje počutje in zdravje.

V sklopu raziskave »Smo v Prlekiji Fit?« so v društvu Vital Fit organizirali 3-mesečno skupinsko vadbo preoblikovanja telesa in hujšanja, ki je potekala od sredine septembra do sredine decembra. Potekala je dvakrat tedensko, pod strokovnim vodstvom diplomirane športne trenerke in osebne trenerke fitnesa Nuše Vukan.

Raziskava je bila namenjena promociji gibanja in zdravega načina življenja, s čimer bi pozitivno vplivali na lokalno skupnost v Prlekiji, predvsem pa na njeno neaktivno populacijo, kar jim je zagotovo uspelo.

Raziskave se je udeležilo kar 43 žensk, starih od 22 do 59 let.

Udeleženkam so izmerili in analizirali telesno sestavo z bioimpedančno tehtnico ter izmerili obsege posameznih delov telesa na začetku in koncu 3-mesečnega programa vadbe. Prav tako so bile deležne prehranskega svetovanja in so prejele navodila ter smernice zdravega prehranjevanja, ki so v skladu s smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Udeleženke so uspele zmanjšati skupni obseg za kar 893,5 cm, pri čemer so se merili obsegi prsnega koša, pasu, bokov, rok in stegen. S preoblikovanjem telesa so tako izgubile zavidljivih 176,4 kg maščobe.

Vadeče so poročale o pozitivnih spremembah v počutju, dvigu energije, boljšem spancu, o odpravljenih bolečinah v križu, hrbtenici in zgornjem delu telesa.

Raziskava »Smo v Prlekiji FIT?« je bila uspešno zaključena, saj so dokazali, da lahko aktivne in neaktivne ženske vseh starosti, v sorazmerno kratkem času opazno preoblikujejo svoje telo, izboljšajo svoje počutje in zdravje.

Zaradi dobrega odziva po uspešno končani raziskavi, so se odločili, da bodo z vadbo nadaljevali. V kolikor se želite pridružiti, jim pišite na info@vital-fit.si ter zakorakajte v novo leto aktivni in izpolnite novoletne zaobljube o zdravi prehrani in gibanju.

Lahko jih obiščete tudi v ŠIC Fitnes Ljutomer, kjer izvajajo individualno vodene osebne treninge, prilagojene posamezniku. Izbirate lahko med različnimi programi (izguba maščobe, preoblikovanje telesa, zdrava hrbtenica, pridobivanje mišične mase,...).

Prijavite se na brezplačen uvajalni trening, pod vodstvom diplomirane športne trenerke s področja fitnesa, Nuše Vukan in pokličite na 031 473 053 ali pišite na info@vital-fit.si.

Raziskavo so podprli Občina Ljutomer z županjo mag. Olgo Karba, Fitnes zveza Slovenije, Športna unija Slovenije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.



Več v Šport