Ljutomerski strelci z mirno roko na mednarodna tekmovanja

Strelci SD Mesta Ljutomer so se v januarju udeležili Mednarodnega strelskega tekmovanja z zračnim orožjem v Rušah, kjer so na liniji stali ob velikih svetovnih strelskih zvezdah.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. januar 2019 ob 18:58
Antonija Kosi in Nuša Špindler

Antonija Kosi in Nuša Špindler

Od 11. do 13. januarja je v Rušah potekalo Mednarodno strelsko tekmovanje z zračnim orožjem, ki je eno največjih v Sloveniji in širši okolici, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Letošnjega tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 8 držav, med drugim kar nekaj nosilcev olimpijskih medalj in takih, ki imajo za naslednje olimpijske igre že dosežene kvote, ki so jih v lanskem letu osvojili na različnih svetovnih pokalih. Mednje sodi japonski svetovni prvak Matsuda Tomoyuki, Hrvat Petar Gorša, eden najboljših strelcev na svetu in svetovni rekorder, Madžar Istvan Peni.

Na tekmovanju pa so se izkazali tudi slovenski strelci, med drugimi tudi strelke SD Mesta Ljutomer, Antonija KosiBrina Stajnko in Nuša Špindler, ki so se glede na konkurenco dobro znašle in pridobile še eno dobro izkušnjo.

Antonija Kosi se je tekmovanja udeležila kot članica slovenske mladinske reprezentance in je s svojim nastopom dobila potrditev selektorke za sodelovanje na večjem mednarodnem tekmovanju v Münchnu.

Na petkovem tekmovanju mešanih parov sta svojo mirno roko preizkušali Nuša Špindler in Antonija Kosi, kjer je Nuša Špindler v paru z Leonom Režonjo osvojila 16. mesto, Antonija Kosi pa z Žigo Prajndlom 21. mesto.

Na sobotnem tekmovanju je med članicami Nuša Špindler s 609,9 kroga osvojila 24. mesto, med mladinkami pa sta se izkazali Antonija Kosi s 602,4 krogi in Brina Stajnko s 596,7 krogi.

Nedeljsko tekmovanje je postreglo z odličnimi rezultati ljutomerskih strelk, saj si je Nuša Špindler s 612,7 krogi pristreljala 30. mesto, Antonija Kosi pa s 609,6 krogi 33. mesto, kar je odlično glede na mednarodno konkurenco.

Ljutomerski strelci pa so se pretekli vikend izkazali tudi na IV. turnirju državnih lig, kjer je ljutomerska ekipa v 1.B državni ligi, v postavi Nuša Špindler, Antonija Kosi in Rajko Robnik, osvojila odlično 2. mesto.

V kadetski ligi je Brina Stajnko s 403,4 kroga osvojila 4. mesto, Tic Budja pa s 394,3 kroga 9. mesto. Med mladinci si je Antonija Kosi s 607,2 kroga pristreljala 4. mesto, Kristina Žižek s 593,5 9. mesto, Damian Hribar pa se je uvrstil na 26. mesto.



Več v Šport