Letna skupščina ljutomerskih čebelarjev

Pregledali in ocenili so svoje delo v letu 2018, sprejeli program za leto 2019 in sprejeli še nekaj sklepov za bodoče delovanje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. januar 2019 ob 08:27
Letna skupščina ČD Ljutomer

Letna skupščina ČD Ljutomer

Minilo je leto in čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer smo se zbrali, da pregledamo in ocenimo svoje delo v letu 2018, sprejmemo program za leto 2019 in sprejmemo še nekaj sklepov za bodoče delovanje. Zbrali smo se praktično vsi in aktivno sodelovali v razpravah.

Seveda pa ni izostal niti nagovor gostov in njihovih zastopnikov. Tako so nas pozdravili in nagovorili:

  • g. Janez Vencelj, naš član, kot podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije in pooblaščenec naše županje,
  • g. Janko Rozman, predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja
  • in gospa Breda Žunič, ravnateljica OŠ Mala Nedelja, mentorica in učiteljica izbirnega predmeta »čebelarstvo« na šoli, čebelarka, članica društva Sv. Jurij ob Ščavnici. Ta šola je tudi kot prva uspešno uvedla izbirni predmet »čebelarstvo«.

 

Poročilo in program je podal naš aktivni predsednik g. Branko Bratinščak in tudi pohvalil posameznike za njihov prispevek pri delovanju kluba in čebelarstva. Svoja poročila so podali tudi drugi zadolženi za posamezna področja delovanja v klubu. Po sprejetju vseh sklepov in izčrpanju tudi točke razno, smo se posvetili še zadnjemu dejanju druženja: kosilu in klepetu o vseh pomembnih temah čebelarjev in občanov. Ko smo opravili tudi to delo, smo se po pozdravu »naj medi« vrnili v družinski krog in tako preživeli nedeljo.

Janče Gartner



Več v Kultura in izobraževanje