Pred 2. krogom županskih volitev v občini Ljutomer

Kandidate za župana/njo občine Ljutomer smo povprašali za komentar 1. kroga in napovedi za 2. krog

Prlekija-on.net, sreda, 13. oktober 2010 ob 09:5145
Franc Jurša in Olga Karba

Franc Jurša in Olga Karba

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca, zato bo potreben drugi krog. Vse tri kandidate smo po prvem krogu volitev prosili za komentar prvega kroga in njihova pričakovanja v drugem. V nadaljevanju preberite, kaj sta povedala Franc Jurša in mag. Olga Karba, ki se bosta za županski stolček pomerila v drugem krogu in koga bo podprl Janez Vencelj.

Odgovori so zapisani po vrstnem redu, kot so kandidati dobili odstotek glasov v prvem krogu županskih volitev. Odgovori niso moderirani ali kakorkoli drugače urejani.Franc Jurša - neodvisni kandidat, ki so ga v prvem krogu podprle stranke oz. liste DeSUS, LRMV, SD, SNS in Prlekija - neodvisno združenje. V prvem krogu je dobil 2.615 glasov oz. 48,17 % vseh glasov.

1. Kako ste zadovoljni z rezultatom 1. kroga lokalnih volitev?
Z volilnimi rezultati sem zadovoljen, kljub temu, da sem pričakoval še kakih 100 glasov, ki bi mi omogočili izvolitev že v prvem krogu. V naslednjih dneh se bom maksimalno potrudil, da bom čim večjemu številu volilk in volilcev predstavil naš program, ki je garancija za nadaljnji razvoj ljutomerske občine in zagotavlja osnovno skrb za človeka in za njegov socialni položaj.

2. Kako bi ocenili vašo kampanjo in kampanjo nasprotnih kandidatov?
Ocenjujem, da je moja kampanja bila preveč umirjena, ker sem ocenjeval, da so dejanja, ki smo jih storili v preteklem 4.letnem mandatu dovolj za dosego dobrega volilnega rezultata. Kampanje političnih tekmnecev ne ocenjujem.

3. Kakšna so vaša pričakovanja v drugem krogu?
Prepričan sem, da bodo volilke in volilci spoznali,da je moje sedanje delo v prid razvoja občine Ljutomer, kar jim zagotavljam tudi v bodoče s svojimi programi, zato jih vabim, da mi zaupajo nov glas za nov mandat.

4. Bi kaj sporočili svojim volivcem/volivkam?
Da se vsem, ki so mi zaupali svoj glas zahvaljujem in jih vabim, da se 2. kroga volitev zanesljivo udeležijo in povabijo še druge in mi zaupajo še naslednji mandat.

5. Bi kaj sporočili občanom/občankam, ki se 1. kroga niso udeležili?
Zelo je pomembno, da se lokalnih volitev v 2. krogu udeležijo, saj s svojim glasom lahko prispevajo k temu, da bo šel razvoj naše občine v smeri zapisanih smernic in programa, ki smo ga predložili že za 1. krog volitev.
Dopolnili pa ga bomo s tistimi vsebinami, ki so bile izpostavljene na srečanjih z volilci in volilkami in jih tudi možno realizirati. Stojim za svojim programom, ki ga dopolnjujem s predlogi vseh občank in občanov, ki so
jih povedali v dosedanjih razpravah in skupnih srečanjih.

Župan Franc JuršaMag. Olga Karba - neodvisna kandidatka, ki so jo v prvem krogu podprle stranke oz. liste LDS, NSi, SDS, Zares, Zelena koalicija, Mlada Prlekija in Mi smo prava lista. V prvem krogu je zbrala 2.593 glasov oz. 47,76 % vseh glasov.

1. Kako ste zadovoljni z rezultatom 1. kroga lokalnih volitev?
Zelo sem zadovoljna z rezultatom 1. kroga volitev. Iskreno se zahvaljujem vsem volivkam in volivcem. Veseli me, da volivci niso prepustili pravice odločanja drugim ampak so šli na volitve in s tem potrdili, da je čas za spremembe v občini Ljutomer.

2. Kako bi ocenili vašo kampanjo in kampanjo nasprotnih kandidatov?
Moja kampanja je bila izpeljana profesionalno, na kar sem izredno ponosna in se moram zahvaliti vsem, ki so mi na kakršen koli način pomagali v tako kratkem času doseči tako dober rezultat.

3. Kakšna so vaša pričakovanja v drugem krogu?
Od ponedeljka naprej delamo z vso močjo. Moje obljube so realne in izvedljive, moj pristop pa pošten in odprt, zato verjamem, da bom v drugem krogu prepričala še več volilcev.

4. Bi kaj sporočili svojim volivcem/volivkam?
Čas je, da vsi še enkrat stopimo skupaj in spremenimo občino Ljutomer v občino prijaznih in spoštljivih ljudi. Želimo si občino v kateri bo vsak upal povedati kaj misli, bo poslušan in tudi slišan. Želimo si občino, ki bo z denarjem občanov ravnala smotrno in gospodarno in ne bo nevzdržno zadolžena. Izpeljali bomo projekte, ki niso samo poraba denarja, ampak ustvarjajo nova delovna mesta, privabljajo nove vlagatelje, skrbijo za mlade in starejše ter pretvarjajo prleške znamenitosti iz propadlih poslov v poslovne in turistične uspehe.

5. Bi kaj sporočili občanom/občankam, ki se 1. kroga niso udeležili?
Vabim vas, da se udeležite predvolilnih dogodkov, spremljate mojo spletno stran in profil na facebooku ter prelistate moj celovito zastavljen program. Spremembe so potrebne in odločitev zanje je vaša! Verjamem v vas in vas vabim na volitve v nedeljo 24. oktobra. Stopimo skupaj v novo, občanom prijazno občino Ljutomer

Vaša kandidatka za županjo Občine Ljutomer Olga Karba.Janez Vencelj - kandidat za župana občine Ljutomer na listi stranke Stranka mladih - zeleni Evrope. V prvem krogu je zbral 221 glasov oz. 4,07 % vseh glasov.

1. Kako ste zadovoljni z rezultatom 1. kroga lokalnih volitev?
V SMS-ZELENI EVROPE LO Ljutomer smo z rezultaotom 1.kroga lokalnih volitev v Občini Ljutomer zadovoljni saj nam je zanesljivo uspelo priti v Občinski svet. Izvoljenih pa je bilo tudi osem kandidatov v svete krajevnih skupnosti.

Glede rezultatov kandidata za župana smo sicer pričakovali boljši rezultat. Glede na to, da je nasprotna kandidatka mag. Olga Karba nastopila s podporo sedmih strank oz. list in sedanji župan g. Franc Jurša s podporo petih strank oz. list pa smo zadovoljni saj smo nastopili samostojno.  Da so naši volilci pomembni  je dokaz, da je drugi krog za župana in bodo o zmagi odločali prav naši volilci in volilke.

2. Kako bi ocenili vašo kampanjo in kampanjo nasprotnih kandidatov?
Naš slogan je »ZA DRUGAČEN PRISTOP«, kar pomeni, da smo kampanjo vodili nenasilno in smo uporabljali predvsem samo brezplačne oglasne panoje. Enako velja tudi za oglaševanje preko medijev. Naše mnenje je, da bi se morala tudi zakonodaja, ki določa način kampanje, spremeniti v tej smeri. Po našem mnenju se za kampanje porabi preveč denarja, ki bi v teh težkih časih, bil kje drugje veliko bolj potreben. Naš slogan in naša kampanja je vplivala tudi na druge stranke, liste in županska kandidata, saj je bilo med kampanio veliko manj shodov, kjer so volilkam in volilcem za glas ponujali jedačo in pijačo. Po našem je bila kampania v Ljutomeru na nivoju brez kakšnih večjih neargumentiranih obtoževanj in napadanja nasprotnih kandidatov. Upamo, da bo na tem nivoju ostalo tudi v drugem krogu županskih volitev.

3. Koga izmed preostalih dveh kandidatov boste podprli v 2. krogu
V drugem krogu bomo podprli župansko kandidatko mag. Olgo KARBA s katero smo se o tem že tudi dogovorili.

4. Bi kaj sporočili svojim volivcem/volivkam?
Vsem volilkam in volilcem, ki ste glasovali za listo SMS-ZELENI EVROPE, za naše kandidate  za svete KS in za našega županskega kandidata, se zahvaljujemo. Obljubljamo vam, da se bomo potrudili in upravičili  vaše zaupanje.

5. Bi kaj sporočili občanom/občankam, ki se 1. kroga niso udeležili?
Volitve so v sodobnem pojmovanju demokracije eden najpomembnejših izrazov ljudske suverenosti in osnovni pogoj za demokratično oblikovanje najpomembnejših organov, kot tudi nujni pogoj za vzpostavitev in ohranitev sodobne pravne države. Z lokalnimi volitvami volivci podelijo županu, članom občinskega sveta in članom KS, da odločajo v njihovem imenu o najpomembnejših družbenih vprašanjih v občini in KS. Volilke in volilci, ki se volitev ne udeležijo, prepustijo odločanje o tem tistim, ki gredo na volitve. Zaradi neudeležbe tako pripomorejo, da dobijo mandat tisti, ki nimajo njihovega zaupanja. Volitve so tajne in tako lahko vsak volilec oz. volilka da glas tistemu za katerega misli, da bo upravičil njegovo zaupanje. Zadnje raziskave kažejo, da se volitev ne udeležijo predvsem mladi, ki tako prepuščajo odločitve o njihovih usodah tistim, ki se volitev udeležijo. Vse občanke in občane Občine Ljutomer, predvsem pa tiste, ki se prvega kroga volitev niste udeležili, pozivamo, da se drugega kroga županskih volitev udeležite in obkrižite mag. Olgo Karba, katero tudi podpiramo v SMS – ZELENI EVROPE LO Ljutomer.

Janez VenceljKomentarji (45)

modrijanka sreda, 13. oktober 2010 ob 10:20

Upam, da bo v 2. krogu šlo na volišče več mladih in tako s svojim glasom
prispevali za dobro našega kraja in volili novo, zagnano in pošteno kandidatko

Legionar sreda, 13. oktober 2010 ob 12:29

Kampanja pred 1.krogom je bila bolj slaba, nobenega soočenja kandidatov, skratka nič posebnega. Oba kandidata pa tudi nič konkretnega ne poveta, samo leporečita. Tak eden kak drugi.

pirožlek sreda, 13. oktober 2010 ob 13:18

Nasmeh in poslušati pogovore je bolj malo. Mene bolj zanimajo dejstva in programi. Kakšno partnerstvo za razvoj je to, ki je prepisalo prvo županovo zloženko. Sicer pa nosilec tega partnerstva LDS je dotalno popušja (dva svetnika), pa isti LDS je Olgo naredja za direktorco. Glede dvorca pa samo podtikanje, dvorec ni prenovila občina, Špindler ga je kupja za dobrih 208.ooo € in če bi ga Jurša za 300.000 proda je naredja posel. Pa itak je brez veze, ker je ta forum gro Kul zovito pristranski in vse okoli jega diši po Olginih pristaših.........

Dejan sreda, 13. oktober 2010 ob 13:43

Toti portal je neodvisen in nobenega ne favorizira. Moreš pa razmiti, ka Olgo podpira večinoma mlejša populacija, medten ko Franca podpirajo večinoma starejši. Mlejši so pač bole računalniško pismeni in več uporablajo internet, forume, fejsbuk, itd... Mo pa vsakši toto možnost, ka to uporabla, tüdi na toten portali, tak ka je nobeden ne v prednosti ali s čin prikrejšani.

Ne bi pa škodilo, ka bi se na občini tüdi bole začeli usmerjati k "elektronski" komunikaciji z občani. Nenazodje sen jin jaz dostikrot kakšo vprašanje na občino posla, pa sen na odgovor čaka dugo al pa ga sploh doba nesen (na enega še zej čokan od januara letos). Pa tüdi nobenega odgovora nikoli nesen doba glede sodelovanja Občina -> Portal, kar bi se lehko lepo doponjüvalo. Gnesden se pač treba usmerjati v takšno smer, internet v vsakšo ves Nasmeh No moren pa pohvoliti župana, ka pa zej lepo sodelüvlemo prek maila pa tüdi z občino, ka dobin kakše informacije, ka jih objovin. Upan, ka ostone še tak napre pa kerikoli bode župan To ja

Ka pa se tiče tote kampanje na forumi, pa se to hitro lehko kontra obrne. Sen že pred volitvami poveda, ka pretirano plüvaje po nasprotnen kandidati, lehko pela v kontra učinek. Dosti več ne fali Nasmeh

Almanah sreda, 13. oktober 2010 ob 13:43

ja pirožlek

ti pa si pač pristaš Jurše...pa je v ten ali ne nič narobe..saj pa maš pravico biti.
Ta ka te zej ne razmin ke se razburjaš. Keko ven še je Dejan nobenega ne maltretira če je Juršo zagovarja...še več, večkrat je še kerega opozarja ka se naj malo vmiri, tak ka je Juršo celo branja...

Pa to za Dvorec Jeruzalem...se je lepo naknadno razložilo, ka je ne občina prenavljala, ta ka si prvo forum prešti pa se te razburjaj.

Se pa vidi ka si se gnes prijava, ta ka pozdravljen med nami.

Jaz sem za Olgo,ker je Jurša ne naredja nič za KS v keren živin in ga nemren podpirati, če je slabo dela.

LOKY sreda, 13. oktober 2010 ob 16:11

Vsak ima pač svoje mnenje in faborita. Je pa že čas, da se nekaj na občini spremeni in zamenja. V ljutomeru je politična klika, ki se povezuje v kartel s kobajagi ljutomerskimi gospodarstveniki. Roka pač roko umije!
Poglejte ga. Olga je rekla, da bo odstranila zapornice, pa jih je hitro g. župan sam ročno demontiral. Kje je tu poštenost in čast???? Hjooj
Upokojenci pač samo jamrajo, mladina pa je brez služb in štipendij!!
SPREEEEEMEMBE

pirožlek sreda, 13. oktober 2010 ob 18:10

Ja Loky saj vidim, da bi nas upokojence ta mladi kar po hitren postopki pospravili, oziroma odrinili v kot. Pa smo se bili prisiljeni organizirati in rezultati so tu. Moj vnukec mi je zrihta pa pokoza, ka lehko tudi po interneti povem svojo mnenje, ker se preveč pluvle po nos penzjonistih pa po Jurši, je prova sramota! Dejstvo pa je ka smo dobili daleč največ svetnikov, takoj zaten ta rdeči (sicer ejzenponar laže po radiji ka je sds druga stranka naj prešteje glase),dvo svetnika še županovi listi, te ma po takšnem župan 10 svetnikov - druga stron pa zaenkrat samo 8.
Je pa zanimivo kak de nova župca vse dovke ukinola, voda pa smeti bodo zapstoj v vsaki KS de vse naredila obrtniki do meli parcele zapstoj ja pa ka ne pozobin vsa mladina de mela službe, pa štipendije, pa vsi do meli vrtec zastojn. Ja mene storega osla samo zanima, ki de te jemola, če se tudi nič ne misli zapufati. Mislim ka ji preveč pamet soli jena mentorka železna baba z Juršovke, ki ma največ zaslug ka je bila direktorka. Kdo pa to preštimaš te pa tisto s plakata: prijazno... pa tak dale dobi drugi prizvok. Keko ven so železno babo (pa ne enkrat) murašice stirovale po firmi, ka jo je policija kumaj rešila.
Ja lepo vas prosim, KDO JE ZAJ TE LAŽNIVEC????????????

Almanah sreda, 13. oktober 2010 ob 18:32

pirožlek, tu pa ste zej tak mimo vsekali

No od enega starejšega gospoda, bi si tudi predstavla malo lepši besednjak...ali pustmo to. Mislim ka ste vi glih ne tak stori kak se delate...pa ka bolj k "rdečin" (čeprav je lepše in bolj pravilno SD) spadate.

Železna gospa pa neje ne pri LDS več kaj dosti, še meje pa pri Olgi ...ta ka ne neke na pamet.

LOKY sreda, 13. oktober 2010 ob 18:39

Ej moj pirožlek Ploskač , ne smeš se hudovati,saj bo še te infarkt.Vidim, da ne poznaš ozadja politike, ti kar vse povprek. Zloba Vedno je za nekom nekdo, to je že stoletja. Tudi jaz poznam nekaj skrivnosti g. JURŠE, pa se s tem ne hvalim in ne obešam na veliki zvon.
Ljutomer je malo mesto zato ne moreš skriti stvari in morebitne grehe, razen če daš za mašo!!!! Zato počakajmo drugi krog in se dajmo presenetiti.

tretko1 sreda, 13. oktober 2010 ob 18:49

almanah

jaz se popolnoma stebof strinjam....jaz tudi nisen za jurša...ker tu sploh nič ni nareda Žalosten seveda pa sen za Olgo Haha

Lenny sreda, 13. oktober 2010 ob 20:38

Dejan odlično napisano.

Pluvaje napamet je totalno brezveze.
Napisati z preverljivimi dejsti pa napisati to je DEJSTVO je eno,
napisati BAJE je, pa či je ne lož,je pa drugo in je tudi ne pluvaje. Lidje marsikej vejo pa nemrejo dokozati, Tiho biti, pa tudi nega haska, ker te fsi delajo napre tak, ka jin brez neke zunanje neodvisne revizije, nemreš nič dokozati. Do se pa marsikej logično povezati.

Tudi moja malenkost, je ne v nobeni listi, stranki, niti sen kak povezani ne s gospodično. Karba niti z g.(še zaenkrat) županon Juršo. Vseeno sen pa teško tiho, kda man kej za povedati. In nažalost se tudi kda ponovlan. Kak taj kda bon reka: g.Jurša je svoje pokoza in s ten nemren biti zadovolen, nej neše drugi prevzene krmilo, drgačik de opčinska barka nasela. Ker druge izbire nega, nej bo to gospodična Olga.

kosek četrtek, 14. oktober 2010 ob 09:09


če pogledamo gospo Karbo, pravi da je zanesljiva, pravična, poštena
no z možoum (fantom ke nista oženjena) mata skupaj hišo, v kateri živata oba skup, a njen mouž pa je prijavljeni na drugom naslovi kak onda, to pomeni da pravična do svojo občine in države, kar pomejni da plačuvle manjši vrtec dobi vekšne otroške doklade

neznam kaj vam naj rečem na tou, pa govori ka je poštejna in pravična

vi odloučite kak pa kaj,

Jurša pa samo kaže koliko je naredu ni pa rekel koliko denarov je zapravo in kolko nas je u minus spravo, pa koliko je v žep spravou

po mouje nista prava kandidata za župana in pijka

kosek četrtek, 14. oktober 2010 ob 09:11


se pravi če jo podpira mlajša populacija se strinja ka s fantom živita skupaj a na ločenih naslovih in zato plačuvleta manjši vrtec in dobita večje doklade itd...

kot javna uslužbernak še dobi dodatka za mati samohranilko, nej

lahkou si milsim o tem jmaldini da je požrešna

NovakJanez četrtek, 14. oktober 2010 ob 10:09

Ta dodatek je res požrešen, posebej v primerjavi z 360.000 EUR letno večjih stroškov za plače uslužbencev v občinski upravi poslanca Jurša.

pirožlek četrtek, 14. oktober 2010 ob 11:14

kosek, če jer kaj proviš te tisto: pravična, poštena,zaneljiva, prijazna...
dobi čisto drugi prizvok.
Guči se tudi, ka je partneri kdo je bila direktorca zrihtala gostino za kero je osta dužen in mu duge na čuden način odpisala, kdo pa je šla je spoka tudi un.
Guči se tudi ka kdo sta z železno babo z juršovke zamejale Branka, ki je predtem bija direktor in to dober, se obidvi tak izživljale nad jim, ka se je zgrožala cela občinska uprava, ven bi mogoče kdo kaqj vupa povedati to tudi pred 24.10., ker gospo baje "sploh niso maščevalni" -so prijazni, tak piše na plakati.

široki četrtek, 14. oktober 2010 ob 13:53

No že dugo beren toti forum in čedale bol mi je vse skup viditi ka se gre samo gdo de keri kerega bolj v drek porina. Tiho Vsi toti ki pa se na forumi jovlate pa nibeden ne razmišlja ka je Lotmerška občina ne samo Lotmerk Hjooj ampak tudi Globoka, Rinčetova graba, Ilovci, Bodislavci,Drakovci, Desnjak,Cuber, ........ itd. Kul Vsi toti ki se dajete na forumi za to in ono ste večina tudi svtniki oziroma st kandidirali za svetnike ali potpirate to ali ono opcijo za ŽUPANA se še niste vprašali ali komentirali kaj je kateri koli kandidat naredil za celotno očino Ljutomer. vse vas poslušam samo kaj je v Lotmerki dobrega ali slabega nihče pa se ne pita če še lidje v teh odročnih krajih sploh živijo. Nažalost ali vaše veliko veselje Ljutomerja ti ljudje nemorejo komentirati izjav, ki jih dajete saj po večini krajev v obrobju občine nima dostopa do širokopasovnega interneta.

Vsi vidimo ka se v Lotmerki treba narediti pa kaj je v Lotmerki narobe nihče pa se ne pita kaj se je in kaj se bo naredilo izven Lotmerka. Zato drogi foromci poglednimo malo programe naši dvo kandidata in pokomentirajmo našo prihodnost. Hihihi Hjooj Mislec

Pa da nen samo po vaših dosedanjih izjavah tuka bi, da eno kust ka te začeli glodati tudi druge projekte ki se morejo narediti v drugen mandati za dobrobit vseh očanov LOTMERŠKE OBČINE ne samo za LOTMERŽANARE. Vsi vimo ka je nujno narediti šolo v Cezanfcih (pa se nešče pita "Zakaj ") pa bon van obrazloža "zatu ka do deca z vasi tudi enkrat meli iste pogoje šolaja kag ga mojo v Lotmerki." pa narediti vodo na Plešivico ka nedo z Ormoža vode drogo plačivali. Pa Ilovce Gresovščak cesto malo porihtali pa po totih krajih malo kablsko porihtali... itd..

Drogi foromovci hoda sen na volitve pa ni važno koga sen vola ali zaj pa fist razmišlan kerega bi zaj vola samo zaradi toga ka bi se neke naredilo izven Lotmerka ka nedo lidje ki so z Lotmerka odaljeni por kilometrov pa v lotmerk nemrejo ker nega avtobusa.

Zato vas naprošan, Hihihi da mi poglednete malo po programi pa me z totimi argumenti prepričate kerega bon vola ali,
ga. Olgo Karba, ki kod nekdanja direktorjica UO najč ne pozna celotne občine kero pokrivle ne ka bi še znola kaj treba ki narediti. Mislec
ali
go. Franca Jurša ki zadeve dobro pozna vendar je dale kak do vaških središč ni moga ali zna priti. Pomežik

lejbah četrtek, 14. oktober 2010 ob 14:14

Teko, či še ne vete...S tote strani je bija zbrisani članek o rezultatih po voliščih pa o uradnen vabili župana Jurša na soočenje. Očitno Juršove lofke segnejo tudi v uredništvo totega portala. Žalostno!

MILAN četrtek, 14. oktober 2010 ob 14:17

Mislec odkrito van poven precik zapisanega je ne glih v ponos van keri tak pišete. Rasen se ne vidi se pa sroni pa ostone v nekšen lodli. NOBEDEN PA NE NAPIŠE KAK DE SE POTRÜDJA KA DE BOJŠE V NAŠI OBČINI.
Gor devati je ne žmetnonareti pa ka do se lidje razmili pa fküper stopili to pa je fsakšemi odveč.
Pa izjava pirožleka ka je stron pristranska je žaljiva za fse keri smo že od začetka poleg. Takših strani je malo kapo dol Dejani.

lejbah četrtek, 14. oktober 2010 ob 14:22

Ja gospod Milan, vse Van don praf, samo člankof pa nebi smeli umikati! Tu se vidi, kdo more na urednika izvajati prtisk.

MILAN četrtek, 14. oktober 2010 ob 14:25

Mislec glede taga da so članki umaknjeni ne vem mislim pa da se to ni dogajalo
z moje starni pa pač pričakujem ka smo korektni pa ka nekej naredimo za napre...

lejbah četrtek, 14. oktober 2010 ob 14:30

Članki so bili umaknjeni. Toje dejstvo, ki se ga da enostavno preveriti že prek googla. Če vtipkate "prlekija on net rezultati po voliščih" vam da zadetek za članek, ki je bil objavljen, če pa greste na to povezavo, pa vas vrže na naslovno stran, saj je članek bil umaknjen.

Groza, kej se to dogaja....

Lenny četrtek, 14. oktober 2010 ob 15:14

http://www.prlekija-on.net/lokalno/2014/rezultati-1-kroga-volitev-za-zupana-po-voliscih.html

http://www.prlekija-on.net/lokalno/2005/v-ljutomeru-bomo-zupana-zupanjo-izbirali-v-drugem-krogu.html

Či je urednik samo naslof spremena pa dopisa kej scoj še ne pomeni, ka članka nega.
Kak sen jas nejša ti pa ne?

No či je nobeden od totih dveh ne članek, ki bi nej bija "mejeni" pa povej delno vsebino
pa bon ti poiska, samo ne moderatora/lastnika žaliti, ker se jemi lehko zahvolimo, ka momo portal po keren lehko pišemo.

LOKY četrtek, 14. oktober 2010 ob 15:42

Danes dobim v poštni predal vabilo g. župana na pogovor v gasilski dom. Pogledam prioritetne naloge, ki bi se naj izvajale v moji KS, pa me je skoraj kap Hjooj Pod tretjo točko vidim, da nas bo presvetli župan, če bo izvoljen, odvezal plačila komunalnega prispevka za priklop na čistilno napravo!!!! Vse lepo in prav, če se nebi pred nekaj meseci v istem gasilskem domu skoraj štihali, ko nam je gospoda iz JAVNEGA PODJETJA D.O.O. PRLEKIJA obrazložila, da nas bo krajane stal priklop na čistilno 1300 Eur na gospodinjstvo. Vuuhuu Sedaj pa vas vprašam, a ni to umazana igra???? Kul

NovakJanez četrtek, 14. oktober 2010 ob 15:55

Jurša ima resne težave z resnico in doslednostjo, recimo kot njegov kolega Srečko Prijatelj, pa rad prepisuje ideje od drugih, kot recimo spet njegov kolega Branko Marinič. Sramota

lejbah četrtek, 14. oktober 2010 ob 16:00

lenny, dobro je preveriti, pred kak o čen pišeš. Članka neje blo, zej je pa opet gor. Z istin naslovon. Pa z večimi lidmi sen guča, ki so isto vidli.

Lenny četrtek, 14. oktober 2010 ob 16:16

Lejbah mi doš link do članka, ka vidin keri to zgine pa se pojovi, Hvala Pomežik

Lenny četrtek, 14. oktober 2010 ob 16:19

LOKY hehe...

Pazi malo, pri kanalizacijimaš dve postavki, ena je ČN-čistilna naprava, eno pa je kanalizacija. Bon večer prevera pa ti prilima link.

Boš si lehko zračuna kak to ideNasmeh

LOKY četrtek, 14. oktober 2010 ob 18:57

Lovec Lenny to stvar o kanalizaciji in priključitvi na ČN dobro poznam. Na koncu, ko si priključen pač plačuješ kanalščino fekalnih in odpadnih voda.
Kaj je tu sporno? Sporno je to ,da bo s tem upravljalo javno podjetje d.o.o. Zloba Halo! Javna podjetja so ZD, OŠ bolnice in druge ustanove javnega značaja.D.o.o. pa je delniška družba, ki dela za dobiček in ne za zgubo!! In kdo je vse v vodstvu Kul ,od grobarja LTH naprej, potem vemo kaj nas čaka. Hehe

Lenny četrtek, 14. oktober 2010 ob 19:09

LOKY: ja tak je to... prvo te ribnejo za kumonalni prispevek, mogoče majo prvi pavšal, pri novogradnji, pa pret kak dobiš dradbeno dovoleje pločaš kak žuti... Tepa si srečen ka si se rešo ka maš papir, te pa plačaš priklop vode, elektrike kanalizacije še dejanske stroške.

Ja JP Prlekija je pač dobila v opovlaje, vodo kanalizacijo in čistilno (za smeti sen ne ziher). Pret je s ten upravla KSP, te pa je država rekla, ka "javne službe" nesmijo kombinacija javno/zasebnega. Te pa so naredli novo firmo. Lidje s KSPja so šli na JP Prlekijo, edino direktor je NOVI Nasmeh (drugi)

Bija je hec, kak zaj podražiti vodo. Novo podjetje se je glih ustanovilo, pa volitve so pred "vroti". Te pa sta se neke časa menila g.župan pa g. direktor, keri de zaj dejansko zdigna ceno. Direktori je ne dišalo, ka bi takoj kak podjetje zalaufa podraža vodo, g.župan pa je ne hteja ka bi on zdigna ker so volitve. No te pa so malo počakali ka je podjetje zalaufalo, pa se je "žrtvuva" g direktor totega novega podjetja. Ker bi radi že pred ustanovitvijo nove firme večje položnice poslati Nasmeh

gorgona četrtek, 14. oktober 2010 ob 20:16

lep pozdrav vsem....
jas pa vam tak povem vidin ka se tu lidje store pa mlode,veke pa male,štukate kere de župan pa kere nede župan,meni se to zdi neven absurdno neke štukate al neke ker de tak en drek če de plove na obloste al pa črne,vsakšen de prvo za sebe pogledna pa te za malega človeka,vi pa mi se tu ze neke štukamo pa neke ovi2 pa se lepo z nos tu režijo kakše butle smo...to je moje mnenje....

pirožlek petek, 15. oktober 2010 ob 08:53

Loky moj drogi ti brez pluvaja nemreš:
Bom moje podžupana penzjonista Klemenčiča opozorja kaj poimensko o jen pišeš, ga zmerjaš z groborom- verjetno veš ka je to iztožljivo pa ne za male peneze.
Glede Javnega podjetja d.o.o. pa ti kot pristaš mogoče tudi uradni član razvojnikov tak samo polena mečete župani pod noge, ker nije direktor račjimož, je pa direktor veliki prijatelj vašega razvojnega združenja.
Ne razmin pa nekaj, če župan nekej obljubi je umazana igra- kdo pa vi razlogate kak de sve zapstoj je pa to svežina in razvoj občine Ljutomer.
Je pa zanimivo kak de nova župca vse dovke ukinola, voda pa smeti bodo zapstoj v vsaki KS de vse naredila obrtniki do meli parcele zapstoj ja pa ka ne pozobin vsa mladina de mela službe, pa štipendije, pa vsi do meli vrtec zastojn. Ja mene storega osla samo zanima, ki de te jemola, če se tudi nič ne misli zapufati. Mislim ka ji preveč pamet soli jena mentorka železna baba z Juršovke, ki ma največ zaslug ka je bila direktorka.
Glede zapornice pa ne vem zakaj takšna rabuka. Po Lotmerki se guči ka ste jo pokvorili vi t.i. "STRATEŠKI RAZVOJNIKI" ka bi župana v drek porinoli, ka na trgi nebi nikoga bilo, pa na smrt se bojite našega predsednika Erjavca, ki našemi župani dovle podporo, pa de priša v sob oto peči kostaje na Glvni plac. Zaj mi je tudi jasno zakaj je že v preteklosti bila tekokrot federbana.

Almanah petek, 15. oktober 2010 ob 09:42

Hahaha Hahaha Hahaha Hihihi Hihihi Hjooj Hjooj

eni ali so malo čiv čiv....kak bi reka kakadudu....

rush1 petek, 15. oktober 2010 ob 11:39

pirožlek
Ti se sploh zavedaš kej pišeš? Tan hvoliš vašega Erjavca in jegovo stranko, po drugi stroni pa kritiziraš podpredsednico tote iste stranke. Nasmeh)
Pa če si resen penzionist kak proviš, bi od tebe resen pričakuva malo več modrosti, ne pa ka trosiš tu razna populistična sranja, v stili baba čula, baba rekla.

zobl petek, 15. oktober 2010 ob 11:53

Keko napisanega teksta o toten Erjovci, navodnen priskledniki keri na volitvah najč v parlament ni priša ker ga jegovi v Žalcu niso hteli voliti Nasmeh te pa se je kak predsednik stranke zriva za ministra. Tan bi mu da ka zmetle cesto

tretko1 petek, 15. oktober 2010 ob 12:10

modrijanka:

lepo povedano to fse vküp ja Haha

LOKY petek, 15. oktober 2010 ob 12:29

Pirožlek je pač dobil dostop do računalnika pa misli da boga drži za moda!! Ploskač No saj ima vsak pravico do svojega mišljenja, ampak so tudi meje dobrega okusa in časti. Malo moraš biti tudi samokritičen do sebe in svojih soborcev v stranki. Pirožlek misli, da so vsi upokojenci alfa in omega Hehe Samo da je mošt in pečene klobase pa gremo na juriš. KRUHA IN IGER SO REKLI STARI RIMLJANI.Potem pa lahko delaš z rajo kar hočeš !!! To ja
Tudi jaz sem bil rdeč trideset let, a sem na koncu prišel do spoznanja, da se tudi moji bivši soborci obračajo po vetru. In sem zapustil jurišnike in se potegnil v politično ilegalo. Skoraj vsi sedanji občinski poliiki, ki so sedaj po vseh drugih strankah, so bili nekoč moji tovariši in kako glasni Hehe Pa so prišli drugi časi in že jih ni bilo več. Naenkrat je bila njihova partija kriminalno združenje, pa čeprav jih je izšolala in dala dobra delovna mesta in položaje.
Samo obrneš plašč pa si že črni ,zeleni itd, kakšno imaš pač podlogo!
Da se razjočeš kot malo dete. In potem mi bodo taki solili pamet, dajte no ! Hjooj


Lenny petek, 15. oktober 2010 ob 12:51

LOKY To ja To ja To ja

Vdara si cvek točno tan kak treba Respekt

Ka majo diplome se pohvalijo, sron pa jih je povedati, ka so jih f kumrofci dobili. Hihihi

MILAN petek, 15. oktober 2010 ob 17:29

Hihihi keko vidin ka bi bilo nejbole dobro ka se toti PIROŽLEK malo zamisli se pogledne v špegel pa vgasne bistroumne izjave.
kak je eden napisa ka je zgleja opa na računalnik pa zej plüvle fse na okolik.
Mej jeca pa stopi pred lidi pa pokoži keko je v tvojen repertuari.

lotmerzanec petek, 15. oktober 2010 ob 19:25

Milan to je guč. Dok so se tak obmetovali sen se niti ne hteja vključiti v razpravo! Pirožlek nesi glih ti upokojenec, malo si si slabo krinko nejša! Samo se malo spoti keko haska si meja v preteklosti od totih, ki jih pluvleš!

karantanija sobota, 16. oktober 2010 ob 17:18

Hej, Pirožlek pa ostale gobezdave drekače, gnes se je na ploce vidlo, kej je to gdo KAHL pa Juršek prideta. Nige nikoga Hahaha Hahaha POLOMIJA hahahahaha

kosek, za tebe pa se nemren opredeliti kon bi te postava, ugotovlan, ka si prileta z nekšnega drugega planeta, nepaš pojma kej gočiš, če pa že kej vun sproviš, pa je isto sranje kak pri Juršeke, nema glove pa ne riti. Hehe

pirožlek sobota, 16. oktober 2010 ob 18:57

Kaj je Karantanija son sebi korajžo dovleš, kdo je tvoji "RAZVOJNA DRUŽBA" meli svoj shod v kinodvorani vas je blo enkrat meje kak je nbilo v enem momenti gnes na placi. Župan je fčera meja v Stročji vesi v gasilsken domi več lidi kak vi v kinodvorani.
Pa so lidje se stavili spili mošt pojeli kostaje pa se menjovali. Bilo je najmeje 200 lidi, ne pa lagati, bija je tudi moderator pa poslika, bila je tudi milanova ženska (ja posel je posel) makar milan tu fest pluvle po župani.
Lotmeržonec ne vem kaj bi lehko kdo od tebe pa tvojih meja hasek, fala bogi sen pač penzjonist pa si ne don pluvati punas!

TUNČEK sobota, 16. oktober 2010 ob 20:42

S totih komentorof se vidi čehi kak ste pretvolilno razgreti. Praf zanimivo je to šteti, pa niti žaljif je niše ne več, samo tak napre, pa te mogoče kaj rešili ali pa bor düšo potoložili, ke ste s pisajen otvrgli kakšo breme. To ja To ja To ja Pozdrav

MILAN nedelja, 17. oktober 2010 ob 09:52

Vuuhuu PIROŽLEK nekej ti poven z nibenoj besedoj sen na plüva pa žalja Župana
predobro se zavedan ka so to ne stvari s kerimi bi se lehko špila.Stalno sen bija tisti keri sen mirija lidi . Spoštüvlen jegovo delo ne strinjan pa se z fsen kej je nareda.To v smisli ka bi se dalo lepše nareti če bi bili tisti keri so odgovorni za razvoj v Lotmerki provi.
Spavja si se na mene pa me osebno žališ. samo še ena žalitev pa so boma srečala negi indi.
Za promocijo Prlekije sen nareda dosti več kak tisti keri so za to dobro plačeni.

prleška puca nedelja, 17. oktober 2010 ob 13:53

pirožlek ne ven ke se teko hreniš.... jomraš kak so vsi žaljivi do franca pa do upokojencof al bemti nejhujše obtožbe brez kakše koli podlage pa samo od tebe hodijo.... tota železna gospa z juršofke kak ji ti proviš nima pri olgi nič poleg.... poleg tega pa bi teko lehko zna ka železna gospa z juršofke je naziv tiste gospe ki franci programe pa guče piše! tak ka ne jomraj teko.... pa malo si idi na razkrižje k svetemi izviri oči operi pre ka te spregledneš.... se če je esmeraldi grotalo de tebi mogoče tudi....

lotmerzanec ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 20:38

Neje tu problem ka ljidje ne mislijo s svojo glovo ampak svoj osebni status rešovlejo! Te pa seveda morejo zagovorjati tistega, keri jin več obeča. Pa tudi za ceno ka zanemariš tiste, ki stojijo za tebo. Je tak Pirožlek???

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika

Lokalne volitve bodo 18. novembra

Lokalne volitve bodo 18. novembra

petek, 13. julij 2018 ob 12:22
Dejan Karba, foto: Tomi Lombar/Delo

Parlamentarne volitve: kako naprej?

sreda, 6. junij 2018 ob 13:03