Zaradi domnevnih dolgov najemnine, nad najemnika s sekiro, bajonetom in štartno pištolo

Zaradi domnevno neporavnanih obveznosti v zvezi z najemom stanovanja, je 69-letni moški prišel k 59-letnemu najemniku in hotel z njim obračunati

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. februar 2019 ob 14:52
Policija

Policija

V nedeljo, 4. februarja, okoli 13. ure je 69-letni moški pozvonil na vratih stanovanja na Kardeljevi cesti v Mariboru, ki ga njegov sin daje v najem. Tja je prišel zaradi domnevno neporavnanih obveznosti v zvezi z najemom stanovanja. Odprl mu je 59-letni najemnik, starejši pa ga je z roko takoj udaril v obraz. Najemnik je zato sunkovito zaprl vrata, a jih je starejši s silo telesa vrgel s tečajev.

Najemnik je zato, da bi mu preprečil vstop, z notranje strani tiščal vrata nazaj, starejši pa je z roko segel med vrata in podboj in z manjšo sekiro, ki jo je imel v roki zamahoval proti najemniku. K sreči ga ni zadel, najemnik pa je uspel nato sekiro prijeti in mu jo iztrgati iz rok.

Policisti, ki so intervenirali na kraju so pri starejšem ob prijetju našli še bajonet in štartno pištolo. Vse predmete so mu seveda zasegli.

Najemnik je zaradi udarca v glavo utrpel lahko telesno poškodbo. Zdravniško pomoč je iskal v UKC Maribor. Policisti bodo opisanega napadalca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.



Več v Črna kronika