Policisti obravnavali več nelegalnih prestopov državne meje v minulem vikendu

Ormoški policisti so v minulem vikendu izsledili dva državljana Maroka, dva državljana Libije, štiri državljane Alžirije in še dve osebi, kateri sta želeli ilegalno vstopiti preko začasnih tehničnih ovir

Prlekija-on.net, torek, 5. februar 2019 ob 08:16
Policija

Policija

V nedeljo, 3. februarja, malo pred 12. uro so ormoški policisti, po obvestilu občana, v gozdu blizu naselja Vitan odkrili in zadržali dva državljana Maroka, stara 24 in 25 let, ki sta pred tem na nedovoljen način prestopila državno mejo iz smeri Hrvaške.

Slovenski policisti so skupaj z hrvaškimi kolegi opravili ogled kraja nedovoljenega prehoda državne meje, nato pa sta oba zaprosila za mednarodno zaščitno v Sloveniji. Zaradi tega so ju policisti prepeljali v azilni dom v Ljubljani.

Ormoški policisti so sicer poleg drugih nalog, v preteklem vikendu obravnavali več nedovoljenih prehodov državne meje.

Izsledili še osem tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili mejo

V petek, 1. februarja, ob 16.00 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Gornji Ključarovci, kjer sta se verbalno sprli sosedi. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

Ob 17.40 so v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 23.54 so policisti na meji zaznali dve osebi, kateri sta želeli ilegalno vstopiti v R Slovenijo preko začasnih tehničnih ovir. O zadrževanju oseb so bili obveščeni Hrvaški varnostni organi, kateri so prišli na kraj in osebi prijeli.

V soboto, 2. februarja, ob 14.29 so obravnavali tatvino denarnice v kraju Hardek.

Ob 17.53 so obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je na relaciji Ptuj - Ormož trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 2:55 uri so ob glavni cesti v naselju Obrež izsledili dva državljana Libije, za katera je bilo ugotovljeno, da sta pred tem prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom v Ljubljano.

Ob 3:20 uri so v naselju Središče ob Dravi izsledili štiri državljane Alžirije, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Med postopkom jim je bila izrečena globa zaradi kršitev določil Zakona o tujcih. Po končanem postopku, so bili dne 4.2.2019 vrnjeni hrvaškim policistom.

Neznani storilec zakuril ogenj, ki se je razširil

V nedeljo, 3. februarja, ob 9:20 uri so bili na kraju požara v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v drvarnici ob zapuščeni stanovanjski hiši zakuril, zaradi česar se je ogenj razširil na starejšo žimnico. Požar so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi. Opravljen je bil ogleda kraja, po zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25