Na kmetijo vabita pridno družino, kateri bi posestvo tudi podarila

Zakonca Hauzer sta pred leti izgubila oba sinova, sedaj rabita pomoč. Posestvo ima s čebelarskim muzejem tudi velik turistični potencial.

Prlekija-on.net, sobota, 16. februar 2019 ob 08:272
Zakonca Majda in Jože Hauzer iz Cogetincev, foto: Danes na Planet TV

Zakonca Majda in Jože Hauzer iz Cogetincev, foto: Danes na Planet TV

Zakonca Jože in Majda Hauzer iz Cogetincev v Slovenskih goricah sta pred leti izgubila oba svoja sinova. Od takrat delata sama na svoji majhni, pethektarski kmetiji, a vse težje, saj je Jože star 68 let, Majda pa 63. Zato na kmetijo želita pritegniti mlajšo družino, ki bi pomagala pri opravilih ter pozneje posestvo tudi prevzela.

Izgubila oba sinova

Zakonca Hauzer imata za seboj žalostno zgodbo izgube obeh sinov. Prvega sina Roberta sta izgubila že leta 1998, ko je bil star komaj 20 let, drugega sina Petra pa leta 2010, ko je bil star 21 let. Od takrat sta na kmetiji sama, kjer imata v hlevu krave, prašiče in perutnino. Na kmetiji imata tudi čebelarski muzej, v katerem je pet zgodovinskih čebelnjakov, ki pa bodo propadli, če jih ne bodo obnovili. Poleg tega imata še več kot dvesto muzejskih eksponatov iz zgodovine čebelarstva, ki samevajo na podstrešju, saj nimata denarja za dodatne prostore. Ob pomoči bi muzej zagotovo lahko zaživel, kmetija pa ima s tem tudi velik turistični potencial.

Na mlado družino bi prepisala kmetijo

Zakonca sta del kmetije pripravljena takoj prepisati na mlado družino, ki bi se jima pridružila. Verjameta, da kje obstaja kakšna pridna družina, ki bi bila pripravljena zamenjati mesto za vas in poprijeti za delo. Z odprtimi rokami bosta sprejela delavne in poštene ljudi, dobre ljudi pa bi bila pripravljena tudi priučiti dela na kmetiji.



Več v Gospodarstvo