Voznik trčil v peško, ki se je pri tem huje telesno poškodovala

Plačilni nalog sta dobila oba, zoper voznika osebnega avtomobila pa bodo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, podali kazensko ovadbo

Prlekija-on.net, sreda, 6. marec 2019 ob 09:31
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 4. marca, ob 7:15 uri so v Središču ob Dravi državljanu R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Ob 11:15 uri so v Ormožu državljanki R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Ob 15:25 uri je patrulja na lokalni cesti v Podgorcih pri kontroli prometa ustavila voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozila prehitro in pod vplivom alkohola, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter vročen plačilni nalog.

Ob 17:41 uri so bili obveščeni o podrtem lesenem drogu Telekoma v naselju Pavlovski Vrh. Patrulja je kraj zavarovala do prihoda gasilcev PGD Ivanjkovci, ki so drog odstranili. Lokalna cesta je bila začasno popolnoma zaprta oz. neprevozna.

Ob 21:30 uri so v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil psa. Za psa je poskrbel dežurni veterinar.

Ob 21:56 uri so v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila povozila mačka. Od ogleda so odstopili.

Vinjen voznik trčil v vozilo pred njim

V torek, 5. marca, ob 10:00 uri so bili na kraju prometne nesreče III. kategorije v naselju Gorišnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v peško, katera je v prometni nesreče zadobila hude telesne poškodbe. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu je obema udeležencema bil izdan plačilni nalog, zoper voznika osebnega avtomobila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:10 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil pred njim. Med postopkom je bilo tudi ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 01.00 uri so v Središču ob Dravi prijeli tujca državljana Nigerije, za katerega obstaja sum, da je ilegalno vstopil v Slovenijo. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po preverjenih ugotovitvah izvedli ustrezni ukrep.

V sredo bodo policisti opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).

 



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika