Magi in Dejan zmagala v Zagrebu

Dejan Preindl je zmagal v teku na 3000 metrov v kategoriji 40-44 let, Zdravko Mauko-Magi pa je zmagal v teku na 60 metrov, v skoku v višino in v teku na 60 metrov z ovirami v kategoriji 60-64 let

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. marec 2019 ob 07:36
Magi je zmagal trikrat v kategoriji 60-64 let

Magi je zmagal trikrat v kategoriji 60-64 let

V Zagrebu je potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v atletiki v dvorani za veterane. Nastopilo je več kot 220 atletov iz štirih držav. Tekmovanje je bilo v novi sodobni atletski dvorani, ki je prva te vrste na Hrvaškem. Magi in Dejan sta se odlično odrezala. Dejan Preindl iz Bratoncev, član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote je zmagal v teku na 3000 metrov v kategoriji 40-44 let, Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, pa je zmagal trikrat v kategoriji 60-64 let.

Vsak posameznik je lahko nastopil samo v treh disciplinah. Za nasprotnike je imel le hrvaške atlete, tekmovanje pa je štelo za hrvaško državno prvenstvo. Magi je dosegel 1. mesto v teku na 60 metrov, 1. mesto v skoku v višino in 1. mesto v teku na 60 metrov z ovirami.

Za bralce članka še opis teka z ovirami. Na progi je 5 ovir visokih 84 centimetrov. Od štartne črte pred štartnim blokom do prve ovire je razdalja 12 metrov, vsaka naslednja ovira je postavljena na razdalji 8 metrov in po peti oviri še sledi šprint čez ciljno črto. Atleti prmagujejo ovire na vsaki tretji korak. Pri Magiju je pred vsako oviro odrivna leva noga, desna pa je napadalna in gre prva čez oviro in na njo se tudi doskoči po vsaki oviri.



Več v Šport