Pred PGD Grabšinski breg pomembno leto: prevzem gasilskega vozila in praznovanje 80-letnice društva

Gasilke in gasilci PGD Grabšinski breg so pripravili jubilejni 80. letni občni zbor

Ivan Trunk, ponedeljek, 11. marec 2019 ob 08:40
80. občni zbor PGD Grabšinski breg

80. občni zbor PGD Grabšinski breg

V petek, 1. marca, so gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Grabšinski breg v njihovem gasilskem domu pripravili 80. jubilejni občni zbor društva. Na začetku so kulturnem programu nastopili pevci Mladi veseljaki iz Cirkulan in pionirji iz njihovega PGD Grabšinski breg. V uradnem delu je zbrane člane in goste pozdravil Matej Holc predsednik PGD Grabšinski breg, nato je bila na vrstnem redu izvolitev delovnega predsedstva.

Po izvolitvi delovnega predsedstva, ki ga je vodil Aleš Ferlež je sledilo branje poročil: upravnega odbora, blagajničarke, nadzornega odbora, verifikacijske komisije in komisije za nabavo novega vozila. V poročilu upravnega odbora o delu društva v letu 2018, ki ga je predstavil Matej Holc predsednik PGD Grabšinski breg je povedal naslednje: največ časa so namenili nabavi novega gasilskega vozila GVC 16/25, podpis pogodbe, priprava garaže za novo vozilo in prevzem podvozja, postavitev majskega drevesa z organizacijo srečanja gasilcev in vaščanov, pripravili so otroške delavnice, v operativnem delovanju so bili na dveh požarih, pripravljali ekipe za gasilska tekmovanja. V letu 2019 je njihov glavni dogodek prevzem gasilskega vozila, ki bo 10. avgusta 2019 na igrišču v Juršincih ob občinskem prazniku in praznovanje 80-letnice društva.

Sledila je podelitev priznanj, napredovanj in podelili so listino častnega člana, ki sta ju prejela Leopold Žmauc in Stanko Holc. PGD Grabšinski breg je ob 80-letnici prejelo od Gasilske zveze Slovenije odlikovanje 1. stopnje. Na koncu uradnega dela je bila beseda gostov, tu so zbrane pozdravili, jim spregovorili nekaj besed in jim čestitali ob 80-letnici: Alojz Kavčič župan občine Juršinci, Dragica Toš - Majcen svetnica v občinskem svetu Juršinci, Danilo Mlinarič predsednik GZ Juršinci in predstavniki vabljenih društev.

Po koncu uradnega dela je bila pogostitev gostov, ob 80-letnici društva so se posladkali s torto, za dobro voljo pa je poskrbela skupina Supreme Stil Band.



Več v Kultura in izobraževanje