22-letni Srb tihotapil ljudi čez mejo

V avtu so odkrili 7 ilegalnih prebežnikov in sicer dva državljana Sirije, stara 34 in 28 let, državljana Iraka, starega 24 let ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 in 3 leta

Prlekija-on.net, petek, 22. marec 2019 ob 14:38
Policija

Policija

V sredo, 20. marca, malo po 6. uri so hrvaški policisti v Donji Višnjici na Hrvaškem, kakšne 3 km pred državno mejo s Slovenijo, pravilno ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra, slovenskih registrskih oznak. Voznik policistov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval proti Sloveniji. Policisti so mu sledili in o sledenju takoj obvestili naš Operativno komunikacijski center. Voznik je pred policisti uspel pripeljati do prehodnega mesta med državama Paradiž-Zalužje, kjer je nedovoljeno vstopil v našo državo, hrvaški policisti pa so na državni meji pregon opustili.

Na obvestilo hrvaških policistov so se seveda odzvali policisti PP Gorišnica, ki so vozilo okoli 6.10 uspeli ustaviti v Cirkulanah. Voznik, 22-letni Srb je takoj po zaustavitvi skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti ujeli, ga z uporabo prisilnih sredstev prijeli in pridržali. V opisanem vozilu so nato odkrili 7 ilegalnih prebežnikov in sicer dva državljana Sirije, stara 34 in 28 let, državljana Iraka, starega 24 let ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 in 3 leta.

Med postopkom je iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zaradi česar so jih policisti prepeljali v Azilni dom. Ostale tri prebežnike so odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, včeraj, 21. 3. 2019, pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Voznika so policisti včeraj, 21. 3. 2019, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.