V družinski tragediji ena oseba izgubila življenje, druga je na zdravljenju

Kriminalisti preiskujejo razloge za sum storitve kaznivega dejanja umora in poskusa samomora

Prlekija-on.net, četrtek, 28. marec 2019 ob 10:22
Policija je na kraju dogodka

Policija je na kraju dogodka

V četrtek, 28. marca, ob 8.50 uri je bil OKC PU Maribor obveščen, da v kraju Spuhlja, na območju Policijske postaje Ptuj, potrebujejo pomoč policistov in reševalcev, ker naj bi bili tam dve osebi potrebni pomoči. OKC je takoj na kraj napotil policiste in reševalce. Policisti so po prvih zbranih obvestilih ugotovili, da je na kraju ena oseba pokojna in ena poškodovana. Na pokojni osebi so opazili sledi nasilja. Na kraju so bili tudi reševalci, ki so poškodovani osebi nudili pomoč. Zadeva se je dogajala v zasebnem prostoru, tako da druge osebe, po do sedaj zbranih podatkih niso bile ogrožene.

Zaradi tega so kraj dejanja zavarovali in omejili gibanje, da se bodo opravila potrebna preiskovalna dejanja.

V tej zvezi preiskujejo razloge za sum storitve kaznivega dejanja Umora po 116. členu KZ-1 in poskusa samomora. Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je v družinski tragediji ena oseba izgubila življenje, druga pa je na zdravljenju v bolnišnici. V preteklosti so v tej družini že intervenirali.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava. Ko bodo z zbiranjem obvestil ugotovili druga dejstva in okoliščine, pomembne za zaključek primerov, bodo iz PU Maribor obvestili javnost. Več podrobnosti v tej fazi preiskav trenutno ni možno nuditi.



Več v Črna kronika