Izsledili storilce tatvin iz prodajaln

Storilci so kradli tudi v Ljutomeru

PU Murska Sobota, torek, 2. november 2010 ob 15:425
Ukradeni artikli in predpasnika

Ukradeni artikli in predpasnika

Dne 27.10.2010 so policisti in cariniki na mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih pri mejni kontroli izsledili štiri madžarske državljane, ki so v prtljažniku avtomobila vozili ukradene artikle iz prodajaln v Sloveniji.

Tega dne v večernem času so se na mednarodni mejni prehod Petišovci z osebnim avtomobilom OPEL Vectra, na katerem so bile nameščene Madžarske registrske tablice, iz Hrvaške pripeljali štirje madžarski državljani (moška sta bila stara 60 in 41 let, ženski pa 49 in 41 let).

Pri mejni kontroli so policisti v prtljažniku avtomobila odkrili večje število prehrambenih artiklov, pijače in kozmetiko, za kar tujci niso imeli računov in niso vedeli pojasniti izvora.

Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja tatvine je bila vsem tujcem na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost.

Policisti so v postopku ugotovili, da so tujci v večjih prodajnih centrih po Sloveniji (Slovenske konjice, Sevnica, ...) s posebej prirejenim predpasnikom, ki ima na notranji strani všite posebne žepe, kradli prehrambene artikle, pijače in kozmetične izdelke.

Tatvine so izvrševali tako, da sta oba osumljenca opazovala, obe osumljenki pa sta kradli s prodajnih polic in ukradene artikle shranjevali v všite žepe na notranji strani predpasnika.

Da bi z ukradenim blagom neovirano odšli iz prodajalne, so ponavadi kupili in na blagajni plačali artikle manjše vrednosti (žemljica, čokoladica, ...)

Vsi štirje osumljenci so bili v letošnjem letu v Sloveniji že prijeti in obravnavani za podobna kazniva dejanja (Lendava, Ljutomer, Slovenj Gradec).

Vse štiri osumljence bodo policisti kazensko ovadili.


Več v Črna kronika