Ansambel Opoj v finalu festivala Slovenska polka in valček 2019

V polfinalni oddaji Slovenskega pozdrava so se predstavili s polko Naša glasba in se po glasovanju urednikov sedmih radijskih postaj uvrstili v finale

Prlekija-on.net, četrtek, 4. april 2019 ob 19:34
Ansambel Opoj v oddaji Slovenski pozdrav

Ansambel Opoj v oddaji Slovenski pozdrav

Ansambel Opoj se je uvrstil v finale festivala "Slovenska polka in valček 2019". V polfinalni oddaji Slovenskega pozdrava so se predstavili s polko Naša glasba. Ansambel Opoj sestavljajo Uroš Škripec, Božidar Štiberc, Matjaž Zemljič in David Breznik. Sedež ansambla je v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni. Lani novembra so svojo 5. obletnico delovanja in izid prve CD-zgoščenke obeležili s koncertom v dvorani ŠIC v Ljutomeru, prejeli pa so tudi Listino občine Gornja Radgona.

Slovenska polka in valček je festival narodno-zabavne glasbe, ki pri glasbenikih uživa največji ugled. Letos se je na festival ponovno prijavilo veliko število narodnozabavnih ansamblov. Med 81 prispelimi skladbami jih je strokovna komisija najprej izbrala 24. Tudi letos festival poteka v razširjeni obliki, tako da v sklopu Slovenskega pozdrava, v vsaki izmed oddaj tekmujeta po dva ansambla. Na podlagi dveh slišanih skladb v vsaki oddaji odloča komisija sedmih izbranih radijskih postaj, ki potem izbere eno, ki se uvrsti v finale. Na koncu bo tako v finalu natanko šest polk in šest valčkov dvanajstih izvajalcev, ki se bodo na finalnem izboru, 23. festivalu Slovenska polka in valček, pomerili za dve veliki nagradi, in sicer nagrado za najboljšo polko in nagrado za najboljši valček leta 2019. Finale festivala bo v petek, 31. maja 2019, ob 20. uri v Poletnem gledališču Studenec, v Krtini pri Domžalah. Neposredni prenos bo na 1. programu Televizije Slovenija.

Ansambel Opoj se je v polfinalni oddaji Slovenskega pozdrava pomeril z Ansamblom Veseli Dolenjci in se po glasovanju urednikov sedmih radijskih postaj uvrstil v finale. Predstavili so se s polko Naša glasba, katere avtorja sta Matjaž Vrh (besedilo) in Miha Lesjak (melodija in aranžma).

Polfinalni nastop v živo si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Glasba in film