Državljana Srbije prevažala tujce, ki so pred tem ilegalno prestopili mejo

Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih po končanem postopku odpeljali v Azilni dom v Ljubljani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2019 ob 09:48
Na območju Središča ob Dravi so policisti obravnavali številne ilegalne prestope meje

Na območju Središča ob Dravi so policisti obravnavali številne ilegalne prestope meje

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 5. aprila, ob 8:01 uri so bili obveščeni o tatvini denarja iz poslovnih prostorov v enem od podjetij v Središču ob Dravi. Evidentirali so kaznivo dejanje tatvine.

Ob 11:03 uri jih je lastnik zemljišča iz okolice Svetega Tomaža obvestil, da mu znane osebe povzročajo škodo na njegovem zemljišču.

Ob 23:30 uri so na glavni cesti v smeri proti Središču od Dravi ustavili voznika in sopotnika osebnega avtomobila, katera sta v vozilu prevaža štiri tujce (1 x Indija in 3 x Pakistan), ki so pred tem ilegalno vstopili v R Slovenijo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24-letni državljan Srbije vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil zasežen osebni avtomobil ter je bil zaradi cestno prometnih prekrškov priveden v postopek na Okrajno sodišče v Ormož. Zaradi prevoza tujcev sta bila voznik in 20-letni sopotnik, tudi državljan Srbije, pridržana in zaradi suma sprovajanja ilegalcev, osumljena storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje državne meje. Po vseh izvedenih opravilih, sta bila privedena na Okrožno sodišče na Ptuju, kjer je bil zoper njiju odrejen pripor. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih po končanem postopku odpeljali v Azilni dom v Ljubljani.

V soboto, 6. aprila, ob 7:35 so na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Pakistana, ki je prestopil državno mejo na izven zato določenem mestu. V postopku je zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil po končanem postopku odpeljal v Azilni dom v Ljubljani.

Ob 22.54 so v Središču ob Dravi imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Ob 23.17 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, tokrat v Grabah. Voznik je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

V nedeljo, 7. aprila, ob 06.05 so v Žerovincih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 12.12 uri so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov obravnavali kolesarja, ki ni upošteval prometnega znaka. V samem postopku so ugotovili, da gre za tujca, ki v R Sloveniji ni prijavljen za turistično bivanje oziroma te obveznosti ni opravil v zakonitem roku. V tej zvezi mu je bila za oba prekrška izrečena globa. Za izvršitev plačila globe so tujcu bili začasno odvzeti dokumenti.

Ob 15.24 uri so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov obravnavali kolesarja, kateremu je bila izrečena globa. Za izvršitev plačila globe so tujcu bili začasno odvzeti dokumenti.

Ob 20:15 uri so na območju Središče ob Dravi pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli državljana Maroka. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil odpeljan v Azilni dom v Ljubljani.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25