Jožef in Karel stotič darovala kri

100. odvzem krvi sta opravila dva krvodajalca in sicer Jožef Slavič iz Grab, Občina Križevci in Karel Zorjan iz Domajincev, Občina Cankova

Prlekija-on.net, četrtek, 11. april 2019 ob 16:09
Stoto darovanje krvi

Stoto darovanje krvi

V četrtek, 11. aprila, sta na Oddelku za transfuzijo SB Murska Sobota opravila 100. odvzem krvi dva krvodajalca in sicer Jožef Slavič iz Grab, Občina Križevci in Karel Zorjan iz Domajincev, Občina Cankova. Ob tej priložnosti so jim zaposleni na oddelku za transfuzijo v SB Murska Sobota in Območni združenji Rdečega križa Ljutomer in Murska Sobota, v zahvalo za njihovo nesebično darovanje dela sebe za pomoč drugim, pripravili sprejem s podelitvijo priznanj in skromno pogostitev.

Zahvali in čestitkam so se pridružili direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota dr. med. spec. int. Bojan Korošec, dr. spec. transf. Erika Kavaš, župan Občine Cankova Danilo Kacijan, predsednica RKS - OZ Ljutomer Silva Duh, sekretarki obeh Območnih združenj RK in zaposleni v Enoti za transfuzijsko dejavnost Murska Sobota.

Ob tej priložnosti so poudarili izreden pomen krvodajalstva in krvodajalcev v zdravstvu. Še vedno se premalo zavedamo koliko krvodajalci prispevajo s svojim prostovoljnim, anonimnim in brezplačnim darovanjem krvi za reševanje življenj in zdravljenje obolelih.

Oba krvodajalca sta skromno povedala, da ju darovanje krvi izpolnjuje tudi z zadovoljstvom, da sta lahko nekomu pomagata. Prav tako pa si oba prizadevata, da tradicijo krvodajalstva prenašata na mlajše rodove. Sin Jožefa Slaviča je daroval kri že 40-krat.

Vsem krvodajalcem se Rdeči križ Slovenije - OZ Ljutomer za njihovo plemenito pomoč zahvaljuje v imenu vseh katerim pomagate.



Več v Kultura in izobraževanje