Ko mladi uživajo v skupnem muziciranju

Kitarski orkester GŠ Gornja Radgona deluje že 15 let

Prlekija-on.net, sreda, 17. april 2019 ob 18:52
Konec tedna so mladi radgonski kitaristi nastopili na reviji v Žalcu

Konec tedna so mladi radgonski kitaristi nastopili na reviji v Žalcu

V okviru Glasbene šole Gornja Radgona, ki bo prihodnje leto obeležila 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja, imajo številne orkestre, ansamble in skupine, v katerih se, s pomočjo mentorjev in učiteljev, združujejo mladi glasbeniki. In zraven je tudi Kitarski orkester GŠ Gornja Radgona, ki letos praznuje petnajsto obletnico obstoja. Leta 2004 je namreč, na pobudo takratnih učiteljic Klavdije Kovič in Marije Purnomo nastala priložnostna skupina kitaristov, iz katere se je oblikovala zasedba klasičnih kitar. Iz leta v leto se je skupina večala in spreminjala. Dodajali so ji tudi druge inštrumente in vokal.

V orkestru so igrali učenci in učenke različnih starostnih generacij. Ves čas delovanja orkestra je njegova umetniška vodja in dirigentka, učiteljica Klavdija Kovič. Člani orkestra uživajo v skupnem muziciranju skladb iz različnih glasbenih obdobij in zvrsti. Nastopajo na prireditvah v organizaciji GŠ Gornja Radgona, še posebej pa se veselijo vsakoletnega nastopa na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu GŠ GR, skupnega koncerta vseh orkestrov šole na zaključni prireditvi »Večer v mestu« in revije kitarskih orkestrov.

Tudi v teh deževnih aprilskih dnevih mladi radgonski kitaristi ne počivajo, saj so med drugim, odlično nastopili na 9. reviji kitarskih orkestrov in ansamblov Slovenije v Žalcu. Predstavili so se s tremi skladbami: J. Lennon, P. McCartney/prir. K. Oberleitner: Yesterday; Argentinska /prir. A. Čagalj: Tango; in 3. Metallica/prir. S. Ismajlovič: Nothing else matters. V letošnjem šolskem letu je sicer v tej glasbeni zasedbi 23 učencev kitare od 4. do 8. razreda. Pri vajah in nastopih jim pomagajo tudi drugi učitelji kitare na GŠ Gornja Radgona, in sicer Samo Ismajlovič, Barbara Markoli in Goran Ribić.



Več v Kultura in izobraževanje