Obisk pomembnih ustanov v mestu Ljutomer

Otroci iz vrtca Stročja vas so si ogledali policijsko postajo, Občino Ljutomer, zdravstveni dom ter se posladkali s sladoledom

Prlekija-on.net, sreda, 24. april 2019 ob 08:11
Obisk Ljutomera

Obisk Ljutomera

V torek, 16. 4. 2019, smo se starejši otroci in vzgojiteljice s hišnikom Srečkom, iz vrtca Stročja vas, odpravili na ogled pomembnih ustanov v mestu Ljutomer. V sklopu projekta Pasavček smo si najprej ogledali policijsko postajo. Sprejela nas je gospa policistka Bojana, ki nam je na zanimiv način opisala delo policista in nas popeljala po policijski postaji. Otrokom je bil najbolj zanimiv ogled sob za pridržanje in policijski avto, v katerega so lahko tudi sedli. Policistka nas je poučila o varnosti v prometu in o pravilni rabi varnostnih pasov v avtomobilih. Sledilo je še skupno fotografiranje, nato pa smo se odpravili proti občinski zgradbi, kjer nas je v sejni sobi občine Ljutomer sprejela in nato še pogostila gospa županja mag. Olga Karba. S pomočjo filma nam je predstavila zanimivosti z našega kraja. Čas namenjen druženju se je hitro iztekel, saj nas je čakal še obisk zdravstvenega doma Ljutomer. Otroci so se spoznali z reševalcem Borutom, ki jim je predstavil reševalno vozilo.

Nato se je skupina otrok z vzgojiteljico Anito in medicinsko sestro Mihaelo odpravila v zobozdravstveno ambulanto, kjer jim je zobozdravnica predstavila njeno delo. Starejšo skupino z vzgojiteljicama Matejko in Cvetko pa je gospa Anja popeljala v laboratorij, kjer so imeli otroci možnost, da si ogledajo, kako poteka odvzem krvi in delo v laboratoriju. Čas nas je že preganjal, zato smo se odpravili proti avtobusu, še prej pa smo se ustavili v slaščičarni Park, kjer smo se posladkali z okusnim sladoledom. Utrujeni in polni zanimivih vtisov smo se odpeljali proti vrtcu, kjer nas je že čakalo okusno kosilo.

Zapisala Matejka Polak



Več v Najmlajši