Na enem mestu odvržena velika količina raznovrstnih čevljev in drugih predmetov

Ob gozdni cesti je čez noč nastal velik kup raznovrstnih odpadkov od čevljev, ki so še uporabni, otroški sedeži za kolo, različna kuhinjska posoda, svetilke, vodovodni material, razne cevi, steklenice...

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2019 ob 08:44
Smeti v naravi

Smeti v naravi

Narava se prebuja in vse je že zeleno, sadno drevje že cveti, tudi v gozdu cvetijo razna listnata drevesa, kot je črensa, dren in drugo rastlinje v gozdovih. Občina Beltinci je sicer v zadnjem času vse bolj urejena in čista, saj so občani osveščeni, da odpadke od gospodinjstev sortirajo, za to območje pa je tudi za odvoz odpadkov zelo dobro poskrbljeno. Kljub temu pa se še tu in tam najdejo črna odlagališča smeti, predvsem ob jarkih in gozdovih, saj je nekaterim posameznikom urejeno in čisto okolje deveta skrb. Posamezniki odpadke vozijo iz svojih gospodinjstev predvsem v nočnem času, ko jih nihče ne vidi, kar odlagajo v naravo.

Na območju gozda v Rakitju pri vasi Lipa, v občini Beltinci, smo v gozdu opazili en velik kup raznovrstnih čevljev in drugega odpada, saj gre za črno odlagališče smeti, ki je nastalo čez noč. Gre za nečedno početje posameznikov, ki kazi videz lepe neokrnjene narave, kjer je vse že ozelenelo, le črna odlagališča so vidna očem. Skozi gozd pelje gozdna cesta, po kateri se dnevno sprehajajo sprehajalci in ogorčeni nad početjem tistih, ki v čisti gozd mečejo najrazličnejše odpadke.

Ob gozdni cesti je čez noč nastal velik kup raznovrstnih odpadkov od čevljev, ki so še uporabni, otroški sedeži za kolo, različna kuhinjska posoda, svetilke, vodovodni material, razne cevi, steklenice in vse drugo česar storilci očitno ne potrebujejo doma. Predvsem so nam v oči najbolj padli čevlji, saj si v teh časih toliko parov čevljev danes ne more vsakdo privoščiti. Na potezi je medobčinski inšpektorat petih občin na tem območju, kjer se nahaja to odlagališče, da najde tistega, ki je to nečedno dejanje povzročil in ga je potrebno kaznovati.



Več v Črna kronika