Ob robu nogometne tekme za 29 kršitev izrekli globe, zoper 5 mladoletnih kršiteljev pa bodo podani obdolžilni predlogi

Policisti so ob tekmi v policijskih postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev in sicer 5-krat sredstva za vezanje in vklepanje in 7-krat telesno silo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. april 2019 ob 19:001
Policija

Policija

V nedeljo, 28. aprila, ob 16. uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je Policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve obravnavali 3 kazniva dejanja Poškodovanje tuje stvari; 34 kršiteljev je kršilo določila Zakona o javnem redu in miru (neupoštevanje ukazov policistov, nedostojno vedenje). Za 29 kršitev so bile izrečene globe, zoper 5 mladoletnih kršiteljev pa bodo podani obdolžilni predlogi. Policisti so v policijskih postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev in sicer 5-krat sredstva za vezanje in vklepanje in 7-krat telesno silo. V dveh primerih je bila zasežena neznana snov (sum prepovedane droge).

Vse okoliščine množične kršitve policisti še preverjajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe. Ob tem želijo opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14