Dirka v Središču ob Dravi bo letos prvič potekala tudi za DP Hrvaške

Po petih letih svojega obstoja je dirka Slovenija Classic TT dandanes znana na državni ravni in velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov

Prlekija-on.net, nedelja, 5. maj 2019 ob 12:20
Slovenija Classic TT Središče ob Dravi

Slovenija Classic TT Središče ob Dravi

Sekcija Avto moto šport Društva starih vozil Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS), bo v dneh 25. in 26. 5. 2019, organizirala že 4. mednarodno pozivno dirko starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019 Središče ob Dravi, ki je edina tovrstna licencirana ulična moto dirka v Sloveniji. Športna zgodba traja od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi od 60. let prejšnjega stoletja. Po petih letih svojega obstoja je dirka Slovenija Classic TT dandanes znana na državni ravni in velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov.

Kako je bilo lani?
V Središču ob Dravi je potekal dirkaški spektakel Slovenija Classic TT 2018
Rok Bagoroš edini letošnji stunt šov na domačih tleh izvedel v Prlekiji
Rezult državno prvenstvo Hrvaške ati dirke Slovenija Classic TT 2018 v Središču ob Dravi

V tem kontekstu je letošnja prireditev obeležena kot Velika nagrada Središča ob Dravi, ki bo letos prvič potekala tudi v sodelovanju s Hrvatskim Motociklističkim Savezom (HMS) in se bo točkovala tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške, s čimer so edini s tovrstno prireditvijo v Sloveniji.

Letos bo tekmovalni del sestavljen iz dirk tekmovalnih razredov v razponu od 60 do 1200 ccm ter kategorija sidecar. V soboto bodo za tekmovalne razrede potekali prosti treningi, od 14. do 18. ure, v nedeljo pa bodo med 9. in 12.30 potekali treningi in kvalifikacije, ob 14. uri sledi uradna otvoritev in nato dirke do 16.30.

Uradni program bo dopolnil tudi zanimiv in pester spremljevalni program (stunt show Roka Bagoroša, zanimivi predvozniki, carwash, promo dirke Vintage itd), zato vas že zdaj vljudno vabimo na dvodnevni obisk prireditve.

Vse o dirki lahko najdete na spletni strani slo-classic.si.

Slovenija Classic TT Središče ob Dravi



Več v Šport