V Središču ob Dravi je potekal dirkaški spektakel Slovenija Classic TT 2018

Poleg dirk je potekal tudi bogat spremljevalni program, Formula Student in KTM X-Bow, Tuning Show, Stunt show Roka Bagoroša, ...

Prlekija-on.net, nedelja, 20. maj 2018 ob 21:22
Slovenija Classic TT 2018

Slovenija Classic TT 2018

V nedeljo, 20. maja, se je v Središču ob Dravi odvijala 3. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2018. Oba dneva je potekal bogat spremljevalni program, ko sta se po progi zapeljala evropska prvaka v prikoličarjih Milan Špendal in Peter Hill ter Formula Student in KTM X-Bow, potekal je Tuning Show (Street Race Team Murska Sobota), na ogled so bili predvojni motocikli, prizorišče je obiskal legenda slovenskega motošporta Miran Stanovnik, ...

Rezultati dirke Slovenija Classic TT 2018 v Središču ob Dravi

V nedeljo so se nato na ulični progi pomerili dirkači v kategorijah Legend, Vintage, Sport, Oldtimer 175, 250, 500, 750, Classic 500, 1000 in Sidecar. Predvozniki so bili Špendal & Hill, Formula Študent in KTM X-bow, prireditev pa je popestril Rok Bagoroš s svojim šovom na motorju.

Program se je sicer nekoliko spremenil zaradi padca domačina Andraža Cverlina, ki je padel na treningu, ki so nato bili prekinjeni.

Pred dirkami so obeležili tudi spomin na pred kratkim preminulega Janeza Pintarja, ki je od začetka, od leta 2014 pomagal pri samih začetkih Slovenija Classic, zato so dirkači peljali časten krog pred uradnim začetkom dirk.

Rok Bagoroš edini letošnji stunt šov na domačih tleh izvedel v Prlekiji

Dirka je uvrščena v državni koledar dirk pri AMZS, organizator je Sekcija Avto moto šport Društva starih vozil Središče ob Dravi, katere predsednik je Damjan Munda, predsednik društva pa je Franc Škrjanec. Dirka poteka na improviziranem dirkališču, krog je dolg 1.265 m in poteka po stranskih ulicah in glavni cesti v Središču ob Dravi, ki so v času treningov in dirk zaprte, na njih pa velja strogi varnostni režim. Dirka, ki jo je uradno odprl župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je tudi letos bila odlično organizirana.

Spodaj je nekaj fotografij in video nedeljskega dogajanja, še več fotografij dogajanja ob progi bomo objavili v naslednjih dneh, tukaj pa smo objavili še vse rezultate ter fotografije iz podelitve nagrad.




Več v Šport