Nekoč »Metuljček«, danes »Prestiž«

Goričanec in Štajerec sta s skupnimi močmi oživela gostinski lokal sredi naravnega okolja na obrobju meje z Avstrijo

Prlekija-on.net, sreda, 8. maj 2019 ob 17:411
Gostišče Prestiž - caffe & grill

Gostišče Prestiž - caffe & grill

Gotovo ni veliko Prekmurcev in gostov iz drugih delov Slovenije, ki so se kdaj peljali čez Avstrijo v Mursko Soboto, ki se ne spomnijo Gostilne "Metuljček", tik ob kmetijski zadrugi in krožišču v Gederovcih. Kljub uspešnemu poslovanju je gostišče pred dobrim letom dni prenehalo poslovati, kar je za mnoge ljubitelje dobre kulinarike in tudi hladne pijače, bil pravi mali šok. Toda pred nedavnim se je vse skupaj znova spremenilo na boljše. In sedaj v prijetni prekmurski vasi Gederovci, sredi prečudovitega naravnega okolja na obrobju meje z Avstrijo, ponovno deluje prijeten gostinski lokal, ki se sedaj imenuje "Prestiž - caffe & grill", ki je po mnenju obiskovalcev po kakovosti že dohitel svojega predhodnika. Lokal, ki se nahaja na čudoviti lokaciji, 9 km oddaljeni od Murske Sobote, ter po 5 km od Radencev, Gornje in avstrijske Radgone, je odprl mladi podjetnik Gregor Šavor, ki ga mnogi poznajo tudi kot glasbenika, člana skupine "Prestiž" po čemur je tudi gostilna, znana po prijetnem ambientu, prijaznem osebju in izvrstni ponudbi najrazličnejših jedi, dobila ime.

Gregor, ki ima skupaj z bratom Gašperjem Šavorjem, sedež podjetja za gradbene in gostinske storitve v Pertoči na Goričkem, je zaposlil prikupne natakarice, zraven pa je še kuhinjsko osebje, ki deluje pod okriljem še enega mladega podjetnika, Mateja Bratuša z Aženskega Vrha pri Gornji Radgoni. In tako sta Goričanec in Štajerec s skupnimi močmi oživela čudovit gostinski lokal, za katerega obljubljajo, da ni predviden od danes na jutri, temveč za daljši čas, kar pomeni, da mora biti kakovost ponudbe in postrežbe na vrhuncu, saj se drugače v današnji konkurenci ne more preživeti. Podjetni Gregor verjame, da jim bo uspelo, samo vztrajen moraš biti. "To je zame nov velik izziv in verjamem, da se nisem zmotil. Gradbena dejavnost s katero sem se ukvarjal doslej ostaja še naprej, a tukaj gre za sezonsko delo, v gostinstvu pa nekaj prihaja skozi celo leto. Največ gostov seveda pričakujemo iz Prekmurja, Štajerske in sosednje Avstrije, ki vedo ceniti kakovost", pravi Gregor Šavor, ki posebej poudarja, da so vsi gostje dobrodošli, še posebej se veseli sosedov. "Brez domačinov, v našem primeru iz Gederovcev in okolice, ni prave gostilne", dodaja.

Najprej so v lokalu, poleg vseh vrst pijač in napitkov, ponujali samo tako imenovano hitro hrano z žara, ne le mesno temveč tudi lignje in še kaj podobnega, sedaj pa je ponudba iz kuhinje bistveno pestrejša. Poleg vseh vrst tradicionalnih in mednarodnih jedi, so še vedno v ospredju jedi z žara, v lokalu po novem ponujajo tudi malice, ki so vedno bolj priljubljene, ne le za domače goste temveč tudi za sosede iz bližnje Avstrije. Dnevno so na razpolago po tri različne malice, tako da vsakdo najde nekaj kar mu odgovarja in iz Prestiža gotovo nihče ne odide lačen. Seveda imajo tudi meni kosila, torej sploh pestro paleto jedi za vse sladokusce. Sprejemajo tudi skupine ob različnih priložnostih, ne le razna družabna in družinska srečanja in zaključke, temveč tudi za tiste, ki praznujejo krst, obhajilo, birmo, konfirmacijo, rojstni dan, poroko... "Naše prijazno osebje in odlični kuharji poskrbijo, da bo praznovanje naših gostov nepozabno", pravi Gregor in dodaja: "Za vsa praznovanja in druge zaključene skupine poskrbimo v čudovitem, zastekljenem prostoru, ki je dovolj velik, da sprejme 80 oseb, zabava pa lahko traja vse do jutranjih ur".

Zanimivo je tudi, kako je prišlo do sodelovanja med mladima podjetnikoma, Gregorjem in Matejem. "Ko smo se odločali za gostinstvo smo imeli v mislih predvsem bifejski lokal, ker s kuhinjo nimamo izkušenj. Toda zgodil se je pravi mali čudež. Odpeljali smo se na Aženski Vrh k vinogradniški družini Bratuša s katerimi smo želeli podpisati pogodbo o dobavi domačega vina za naš lokal. Med pogovorom pa smo ugotovili, da bi lahko sodelovali tudi na drugem področju, saj je najstarejši sin Bratuševih, Matej, sicer mlad, a izkušen in izobražen kuhar. In hitro smo se dogovorili, da bo on kot samostojni podjetnik vodil in skrbel za kuhinjo mi pa za gostinski del lokala. Vse je dogovorjeno in vse teče v najboljšem redu", nam je o naključnem sodelovanju med Goričancem iz Ljubljane in Štajercem z Aženskega Vrha, povedal najemnik lokala "Prestiž - caffe & grill" iz Gederovcev.