Zali in Gašperju je uspelo, v soboto bosta nastopila še v finalu

Pesem je bila odpeta v slovenščini ter z enakim nastopom kot na Emi, saj stavita na preprostost

Prlekija-on.net, sreda, 15. maj 2019 ob 07:50
Zala Kralj in Gašper Šantl

Zala Kralj in Gašper Šantl

Zala Kralj in Gašper Šantl sta v torkovem polfinalu na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije Slovenijo s skladbo Sebi popeljala v sobotni finale. Poleg njiju so se iz prvega predizbora v sobotni finale uvrstili še Grčija, Srbija, Ciper, Estonija, Belorusija, Češka, Islandija, San Marino in Avstralija. Slovenija je bila kot finalistka razglašena prav zadnja, deseta.

V prvem polfinalu se je sicer predstavilo 17 predstavnikov držav. Zala in Gašper sta s pesmijo Sebi nastopila kot peta, pesem je bila odpeta v slovenščini ter z enakim nastopom kot na Emi, saj stavita na preprostost. Odločila sta se za minimalističen nastop brez spremljevalnih pevcev, plesalcev ali rekvizitov na odru, oblečena pa sta bila popolnoma v belo in brez ličil, saj pravita, da sta le tako "zvesta sebi", o čemer govori tudi njuna pesem. Tako kot v predizbor, tudi v finale gresta brez pričakovanj in načrtov.

V četrtek bo nastopilo še drugih 18 polfinalistov, na voljo pa še je deset mest v finalu. Tam je že velikih pet držav (Francija, Španija, Nemčija, Italija in Velika Britanija) ter gostitelj Izrael.

Finale bo v soboto, kjer bomo tako lahko stiskali pesti za slovenska predstavnika, kot pa smo že omenili, je letos Evrovizija tudi malo prleška, saj starša Gašperja izvirata iz Prlekije.

V videu si lahko ogledate njun polfinalni nastop.



Več v Glasba in film