Pesem Evrovizije je letos tudi malo prleška

Bo slovenskima predstavnikoma Zali in Gašperju uspelo priti v finale Evrovizije?

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2019 ob 20:01
Zala Kralj in Gašper Šantl v Sv. Juriju ob Ščavnici

Zala Kralj in Gašper Šantl v Sv. Juriju ob Ščavnici

Letos nas na Pesmi Evrovizije, ki poteka v Tel Avivu v Izraelu, zastopata Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta s pesmijo Sebi zmagala na Emi februarja letos. Njune zmage takrat ni pričakoval praktično nihče, a sta s svojo preprostostjo in skromnostjo ter brez pompa in blišča, najbolj navdušila gledalce in poslušalce, ki so jima v glasovanju namenili največ glasov. Zala in Gašper sta se v preteklih dneh na generalkah že prepričala, kako je stati na evrovizijskem odru, v ponedeljek zvečer sta opravila zadnjo generalko pred prvim polfinalom, ki bo danes, v torek zvečer. Na spletni strani Escxtra so po tej generalki zapisali, da sta »edinstveno intenzivna«.

Na spletni strani Eurovisionworld, ki redno spremlja izide več deset najvidnejših stavnic, pa sta med vsemi nastopajočimi naša predstavnika konstantno okoli 15. mesta, kar ju uvršča v finale. Tudi sicer jima strokovnjaki in poznavalci Evrovizije napovedujejo vidnejšo uvrstitev in po tem takem, uvrstitev v finale ne bi smela biti presenetljiva.

Bo pa ob tem letošnja Evrovizija tudi malo prleška, saj starša Gašperja izvirata iz Prlekije, iz Biserjan in Razkrižja. Zala in Gašper sta konec aprila tudi nastopila na proslavi ob občinskem prazniku Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Prvi finalni večer, kjer bosta Zala in Gašper nastopila kot peta med 17 nastopajočimi, bo v torek, 14. maja, veliki finale pa 18. maja. V videu si lahko ogledate del njune druge generalke, njun uradni videospot za pesem pa je že presegel milijon ogledov.



Več v Glasba in film