Policisti na Lampiončkih opravili 43 zasegov prepovedanih drog

Opravili so 38 zasegov prepovedane droge rastline konoplje, 4 zasege prepovedane droge kokain in 1 zaseg prepovedane droge MDMA

Prlekija-on.net, sreda, 22. maj 2019 ob 15:08
Lampiončki

Lampiončki

Mariborski policisti in kriminalisti so v torek od 15. ure, do srede, do 3. ure, v sodelovanju z organizatorjem opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Lampiončki 2019«, na območju študentskega kampusa Gosposvetska, kjer so potekale Lampiončkove igre na zelenici pri tamkajšnji fakulteti. Prireditev je obiskalo okoli 5.000 obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 43 zasegov prepovedanih drog in sicer 38 zasegov prepovedane droge rastline konoplje, 4 zasege prepovedane droge kokain in 1 zaseg prepovedane droge MDMA.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 42 t.i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD), zoper eno osebo pa bo zaradi enake kršitve podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru-oddelek za prekrške.

Med poostrenim nadzorom so policisti zasegli tudi hladno orožje-bokser. Ker je kršitelj mladoleten bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Zraven tega so izdali 8 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev javnega reda in miru in Zakona o zasebnem varovanju ter en plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju in porabi alkohola. Enega od teh kršiteljev so tudi pridržali do streznitve.

Policisti so prejeli tudi dve pritožbi zaradi preglasne glasbe na prireditvi, vendar so bila za uporabo akustičnih sredstev izdana ustrezna dovoljenja in elementi prekrška zato niso bili ugotovljeni.

Izpostaviti pa velja tudi to, da so policisti ustavili 15 voznikov osebnih vozil, ki so pred tem obiskali javno prireditev in vse preizkusili z elektronskimi indikatorji alkohola. Nihče od preizkušenih ni bil pod vplivom alkohola. Pohvalno!



Več v Črna kronika