Ethnotrip predstavlja novi singl in videospot

Odeta v plašč noči najdete na aktualnem albumu Preden se zdani

Prlekija-on.net, četrtek, 23. maj 2019 ob 19:29
Ethnotrip, foto: Urška Lukovnjak

Ethnotrip, foto: Urška Lukovnjak

Ethnotrip predstavlja novi singl in videospot za pesem Odeta v plašč noči. Najdete jo na aktualnem albumu Preden se zdani. Videospot za pesem o neizsanjani ljubezni in strasti so posneli v sodelovanju z Matejem Kolmankom, Gregorjem Purgajem in Miguem Perezom. Kolmanko in Purgaj sta se podpisala že pod videospote Jovano, Jovanke, Što imala k'smet Stamena in Tebi špilam.

Avtor besedila Odeta v plašč noči je pesnik Štefan Kardoš, glasbo je napisala Tjaša Šimonka, aranžma pa je delo celotne zasedbe Ethnotrip. Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Aljaž Gyurica.

"Odeta v plašč - je pesem o neizsanjani ljubezni in strasti. V ljubezni vedno hočemo vse in več od tega, to pa je za samo ljubezen največkrat pogubno. Za nazaj se nam potem zdi, da je bilo Absolutno na dosegu roke, če le ne bi ... Vračanje k staremu, iskanje starih občutkov je pravzaprav iskanje tistega fantastičnega trenutka, ko se je zdelo vse mogoče. A ker je tisti trenutek realno nemogoče obnoviti, ga najbrž sploh ni, smo si med njegovim brezupnim iskanjem pripravljeni zadajati (in tudi sprejemati) fizično bolečino, saj se nam zdi, da je le-ta še najbližja blaženosti ob zrenju v Absolutno." Štefan Kardoš

"Res smo se potrudili, da smo z glasbo in aranžmajem dali Štefanovi čudoviti poeziji še glasbeno dušo." Tjaša Šimonka

Ethnotrip v kratkem čaka nastop na festivalu Godibodi (30. 5.) v Ljubljani in nekaj poletnih koncertov. Kot ena od prekmurskih etno zasedb, ki s svojim delovanjem ohranja in nadaljuje tradicijo muziciranja, 11.6.2019 sodelujejo na prireditvi Velika panonska muzika. Koncert etno skupin in ljudskih pevcev, pesnikov Ferija Lainščka, Dušana Šarotarja in Štefana Kadroša ter Milana in Vlada Kreslina bo v neposrednem prenosu iz Beltincev moč poslušati na 1. programu Radia Slovenija.



Več v Glasba in film