65-letni Srb čez mejo skušal spraviti državljana Kosova in državljana Albanije

Pred mejo sta državljan Kosova in državljan Albanije izstopila iz vozila, Srb pa je po prehodu državne meje ustavil vozilo in čakal na oba tujca, ki sta peš prečkala mejo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. maj 2019 ob 18:29
Policija je vse tri prijela, Srb pa je ostal v priporu

Policija je vse tri prijela, Srb pa je ostal v priporu

V četrtek, 23. maja, so policisti prijeli državljana Kosova in državljana Albanije, ki sta v bližini Postaje mejne policije Gruškovje, skušala nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so po zaključenih postopkih že predali hrvaškim varnostnim organom.

V preiskavi so policisti PP Podlehnik ugotovili, da je navedena tujca do državne meje med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo, v četrtek, 23. maja, z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak, malo po polnoči pripeljal 65-letni Srb. Pred mejo sta državljan Kosova in državljan Albanije izstopila iz vozila in kot že opisano, skušala nedovoljeno vstopiti v našo državo. Srb je malo pred 1. uro preko Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje legalno vstopil v našo državo. Pri avtocestnem izvozu Zakl je po prehodu državne meje ustavil vozilo in čakal na oba tujca, ki sta peš prečkala mejo, vendar so policisti prijeli tudi njega. V njegovem vozilu so našli tudi osebne predmete in prtljago obeh opisanih tujcev.

Policisti so Srba pridržali in ga v petek, 24. maja, zaradi suma storitev kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308/III členu Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.



Več v Črna kronika