Dva naslova v Strukovce, po en v Pertočo in Šoštanj

PGD Lutverci je pripravil 10. pokalno gasilsko tekmovanje

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2019 ob 08:43
Gasilsko tekmovanje v Lutvercih

Gasilsko tekmovanje v Lutvercih

Na nogometnem igrišču v Lutvercih v občini Apače, je potekalo jubilejno, 10. pokalno gasilsko tekmovanje za članice in člane, ter tudi pokalno tekmovanje za pionirje (mešano ženske-moški), mladince (mladinci ali mešano ženske-moški), veterane in veteranke. Pionirji in pionirke so tekmovali v vaji z vedrovko ter štafetnem prenosu vode, mladinke in mladinci pa v vaji s hidrantom ter metu torbice v začrtan krog (4 tekmovalci). V enakih disciplinah, kot mladina, so tekmovali tudi veterani in veteranke, s tem, da so prištevali tudi dodatne točke za starost enote. Osrednje nočno tekmovanje, za članice in člane, pa je potekalo v vaji z motorno brizgalno (MB) suha izvedba ter metu torbice v začrtani krog (4 tekmovalci). Nekatere ekipe, ki niso imele zadostnega števila članov za tekmovanje, pa so lahko tekmovala samo v spajanju sesalnega voda - SSV (6 tekmovalcev), kjer so tudi prve tri ekipe prejele pokale + denarno nagrado.

Na koncu tekmovanja, ki se ga je udeležilo skupno kar 28 ekip, so organizatorji (Jože Sterniša, Renato Flisar, Zdenka Šuman in Viktor Sterniša) podelili osem kompletov pokalov in drugih nagrad, ko gre za člansko konkurenco pa so se najbolj veselili v PGD Strukovci, saj so osvojili dve prvi mesti, po enkrat pa so slavili predstavniki PGD Pertoča in PGD Šoštanj.

Končni rezultati, pionirji: 1. PGD Lutverci, 2. PGD Hrašenski Vrh, 3. PGD Sp. Ščavnica itd.; Mladinci: 1. PGD Hrašenski Vrh, 2. PGD Negova; Veterani: 1. PGD Podgorje iz Apaške doline, 2. PGD Cerkvenjak; Veteranke: 1. PGD Sp. Ivanjci, 2. PGD Gabrnik, 3. PGD Trnovci itd.; Člani - vaja z motorno brizgalno: 1. PGD Pertoča, 2. PGD Šratovci, 3. PGD Lešane itd.; Članice - vaja z motorno brizgalno: 1. PGD Strukovci, 2. PGD Logarovci, 3. PGD Slaptinci itd.; Člani - vaja SSV: 1. PGD Šoštanj mesto, 2. PGD Šratovci, 3. PGD Mele itd.; Članice - vaja Ssv: 1. PGD Strukovci, 2. PGD Loče, 3. PGD Negova itd.

Tudi po končanem tekmovanju je v Lutvercih bilo zanimivo in veselo, saj je zabava s skupino Udarniki iz okolice Slovenske Bistrice, trajala dolgo v noč.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Razstava Verigarji

Zbiratelj Zlatko Šajhar predstavlja... verigarje

ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 09:19
Hubertova maša za lovce v cerkvi Sv. Jurija

Hubertova maša za videmske lovce

petek, 11. oktober 2019 ob 11:39