Na 24. rekreativnem kolesarskem maratonu po Prlekiji je kolesarilo 224 kolesark in kolesarjev

Najštevilnejša ekipa Ocean Orchids iz Dobrovnika je štela 16 udeležencev

Branko Košti, nedelja, 2. junij 2019 ob 20:14
24. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

24. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

V organizaciji ŠD Radenci, se je v nedeljo, 2. junija, odvil že 24. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. V, za kolesarje skoraj idealnem vremenu, se je na startu pri Hotelu Bioterme v Moravcih, zbralo 224 kolesarjev in kolesark, kateri so se podali na tri, po zahtevnosti in dolžini različne proge.

Točno ob 10. uri, je predstavnica Bioterm Žužana Šaruga s strelom iz startne pištole, poslala kolesarje na 45 km dolgo progo z dvema vzponoma in na najdaljšo, 68 km dolgo progo s tremi zahtevnimi vzponi. Po petih minutah je sledil start ravninskega družinskega maratona, dolgega 20 km. Vsi udeleženci so že na startu prejeli spominsko majico in osvežilne napitke, osvežili so se lahko med potjo, po prihodu na cilj pa so se okrepčali s kolesarsko malico.

Maraton ni tekmovalnega značaja, so pa s pokali tudi tokrat nagradili najstarejšo udeleženko Ido Roškar, roj. leta 1946, iz Maribora, najstarejšega udeleženca Ivana Čučka s Ptuja, roj. leta 1936. Pokale so prejele tudi najštevilnejše ekipe: ekipa Ocean Orchids iz Dobrovnika s 16 kolesarji in kolesarkami, Društvo gluhih in naglušnih iz Maribora s 15 udeleženci in ekipa ŠD Arcont iz Gornje Radgone s 14 udeleženci.



Več v Šport