V severovzhodni Sloveniji lahko popoldan nastanejo močnejše nevihte

Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra

Prlekija-on.net, sreda, 5. junij 2019 ob 08:29
Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra

Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo v sredo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in severnih krajih. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo nekatere nevihte lahko tudi močnejše. Popoldne bo zapihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V četrtek bo povečini sončno, občasno bo več oblačnosti v hribovitih krajih na zahodu. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

V petek bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo sprva pretežno jasno, popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe ali nevihte.

Možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra

Pri Neurje.si navajajo, da bo ozračje nestabilno, pojavljale se bodo lokalne plohe in nevihte. Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra. "Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na območju severovzhodne in deloma osrednje Slovenije. Ob močnejših nevihtah so lokalno možni silovitejši nalivi, sunki vetra (microburst) in toča, ki v premeru ne bo presegala 3 cm," navajajo.

V sredo popoldan bo ponekod po Sloveniji pestro. Ozračje bo nestabilno, pojavljale pa se bodo lokalne plohe in nevihte....

Objavil/a Neurje.Si dne Torek, 04. junij 2019


Več v Narava