Ljubezen, nogomet, orgazem…

Ljubezen se zgodi, ko se odpovemo vsej kontroli, saj lahko šele takrat začnemo resnično ljubiti.

Svetlana Oletič, nedelja, 9. junij 2019 ob 09:271
Ljubezen se zgodi, ko se odpovemo vsej kontroli, saj lahko šele takrat začnemo resnično ljubiti.

Ljubezen se zgodi, ko se odpovemo vsej kontroli, saj lahko šele takrat začnemo resnično ljubiti.

Vedno sem bila perfekcionistka in želela vse narediti stoprocentno. Z leti si vedno bolj zaupam in popuščam pri tej kontroli, da mora biti vse do pike natančno. Postajam bolj sproščena v javnem in zasebnem življenju. Ravno ta moja sproščenost in odprtost sta postali moji prepoznavni vrlini. Moram se samo paziti, da ne bom v javnosti preveč sproščena...

Orgazem

A veste, da ogromno žensk ni nikoli doživelo orgazma? Kar se tega tiče, moški imajo s tem več sreče. Pri njih se vsaki odnos zaključi z orgazmom. Pri ženskah žal ni tako preprosto. Po statistiki se večina žensk tega »nauči« pri tridesetih letih, nekatere pa ga ne doživijo nikoli. Ker zavračajo oziroma se izogibajo oralnemu zadovoljevanju in s tem se prikrajšajo. Si dopovejo, da tega ne potrebujejo. Dokazano je, da samo 2-3 procenta žensk, ki imajo očitno zelo visok libido, lahko doživijo orgazem na klasičen način se pravi brez stimulacije. Ampak ni krivo samo to.

Ženske ne doživijo orgazma ravno zaradi nezmožnosti sprostiti se. Imajo sto in eno zavoro, mislijo, da niso dovolj lepe, da jim vedno nekaj manjka, pestijo jih ena in sto težava: da nimajo recimo obritih nog ali da imajo preveč celulita... Z leti imajo teh problemov navadno še več. Blagor ženskam, ki znajo sprejeti sebe takšne kot so, z vsemi napakami vred.

Zanimivo, če bi vprašali katerega - koli moškega, kaj misli o sebi, bi vsaki rekel, da je v redu. Čisto drugačna situacija je pri ženskah. Tudi tiste ženske, ki moškim jemljejo dih, bodo hitro naštele pri sebi najmanj deset napak, ki jih nihče drugi ne opazi. Še manj jih opazijo moški... Moški razumejo ženske po svoji logiki...ker so njihovi možgani naravnani drugače. Dragi moški, večina od vas je tako imenovanih bad liars, ženske pa so pretkane in se vam lahko vse življenje pustijo živeti v prepričanju, da so doživele orgazem. Ampak ga ne.

»Moški kot seksualni objekt v resnici v našem sekundarnem svetu ne obstaja. Ugodje, ki ga ženska doživi ob seksu, je posledica sekundarnega učenja. Nekatere ga niso deležne, zato ga ne potrebujejo in so lahko vse življenje zadovoljne s tem, da nikoli niso doživele orgazma. S tem se moškim ni treba spopasti.« (Vesna V. Godina) Še res je.

Zavračanje spolnosti...Zakaj že?

Poznam kar nekaj žensk, ki so v mojih letih ali že prej, se zavestno odrekle spolnemu življenju. Ker po njihovem mnenju je njihova reproduktivna naloga, se pravi zaploditev otrok - opravljena. Ker so tako emancipirane, mislijo, da jim ni treba več tega početi. Sčasoma imajo ločeni spalnici. Vsake toliko časa, v zahvalo za nekaj, dovolijo svojemu moškemu vstop v svojo spalnico, ampak tisti obiski postanejo vse redkejši, na koncu pa jih več ni. Tako preprosto je vse to.

Zadnjič po napisanem blogu so me napadli moški, sedaj bodo očitno na vrsti ženske, ki bodo rekle, kaj si jaz vse domišljam in da to sploh ni res.

Indijski mislec Osho je spregovoril na temo spolnosti: »Opažam, da ljudje, ki so spolno zavrti, postanejo neinteligentni. Samo izjemno spolno aktivni ljudje so inteligentni. Zamisel, da je spolnost greh, je gotovo škodovala inteligenci - najbrž jo je znatno okrnila. Ko se energija zares pretaka po vašem telesu, seksualnost v vas ne povzroča nikakršnih konfliktov. Ko jo sprejmete, um deluje optimalno.« Zanimivo, ne da? Lahko se s tem strinjate, ali pa ne. Pa še čisto na konec njegov pogled na seks, ki ni namenjen razmnoževanju, ampak pravemu užitku: »Seks zaradi čistega užitka in radostnega izmenjevanja energije s komer koli, s katerim ste intimni...Gre za način izmenjevanja energije, za komunikacijo med dvema srcema. Človeka se stopita in se spojita drug z drugim...«

Za vse kriva komunikacija med dvema

Gre predvsem za komunikacijo med dvema. A veste, da ženske lahko zavestno trpinčijo svoje moške in s tem pokažejo svojo nadvlado? Ker potem lahko manipulirajo z njimi in jih prikrajšajo za seks, če so taisti ne bili pridni. Zanimivo, da nekaj takšnega moškim nikoli ne bi prišlo v glavo. Kaj je o tem rekel F:M. Dostojevski pred 150 leti? Pa mislite, da se je situacija spremenila? Niti ne.

»V prvih letih se celo prepiri z možem dobro končajo. Pri kakšnih je celo tako, da bolj ko ljubijo moža, raje se z njim prepirajo. Res, poznal sem eno tako: »Joj, ljubim te.« pravi, in zato te trpinčim; da boš čutil mojo ljubezen.« Verjetno veš, da iz ljubezni lahko človeka nalašč trpinčiš? Pozneje ga bom lahko ljubila, tako nežna bom z njim, da ni nič hudega, če ga zdaj lahko trpinčim.«

Ženske želijo obdržati svoje moške ves čas pri sebi, ne dajejo jim tako potrebne svobode. Nekje sem prebrala, da se moški za svoje duševno zdravje dvakrat tedensko mora družiti s prijatelji, lahko je to na nogometnem igrišču, pa če ni druge izbire, pač v gostilni, kje bo poslušal svoje sotrpine.

Ne mislite, da sem drugačna. Do tega spoznanja sem potrebovala skoraj dvajset let, pa še zdaj kdaj pa kdaj mi kakšna uide, ko ga dolgo ni doma. Čeprav zdaj mu sama včasih rečem, naj gre, on pa raje ostane. Najboljša rešitev je pri tem, da si ženska sama izmisli nekaj in preprosto odide. »Pazi na otroke, jaz grem na tečaj nemščine... Pazi na otroke, jaz grem na trening.« Lahko gre v kino s prijateljico in seveda v šoping. Samo, da gre. Seveda se mu potem ne smete pozabiti zahvaliti za to. Da ste lahko šli...Tudi, če ne bo vse tako kristalno pospravljeno in otroci ne bodo spali umiti in v pižamah, nič za to. Vzeli ste si čas zase in to je pomembno.

Kaj moški vse ne naredijo, da bi lažje razumeli ženske. Ali obratno. Japonci so izumili aplikacijo Kope, ki jim »prevaja« vedenje in besede nežnejšega spola. Zanimivo je, da so aplikacijo, ki je največ uporabnikov ocenilo kot kontroverzno, kreirale ravno ženske. Notri so dejansko dobronamerni nasveti, ki naj bi moške opogumljali in vzpodbudili k bolj aktivnemu starševstvu. Aplikacija jim prav narekuje kaj morajo storiti v določeni situaciji. Ni tako slaba ideja, ne da?

Nogomet in orgazem

Če zdaj pokukamo v kakšno osnovno šolo, med najbolj priljubljenimi ne bodo fantje, ki imajo odlične ocene, ampak tisti, ki znajo dobro brcati žogo. Ne vem, zakaj se sicer deklicam ta njihova lastnost zdi tako pomembna v življenju (iz lastnih izkušenj povem, da v življenju v dvoje ta umetnost nič ne koristi.) Ampak vse deklice gledajo, kako fantje igrajo nogomet na šolskem igrišču, doma pa spremljajo televizijske prenose Lige prvakov, potem pa skoraj zaspijo pri prvih urah pouka. To počnejo, da bi bile na tekočem in da bi se prikupile dečkom. Ali da bi razumele, zakaj celi svet gleda nogomet.

Čeprav sem učiteljica športa, meni to nikoli ni bilo povsem jasno. Dvaindvajset moških se skoraj dve uri podi za žogo in včasih ne zadenejo niti gola, pa takšna evforija! Če ga jim le uspe zadeti, po navadi to tak ali tak zamudimo: ali pogledamo ta trenutek telefon, ali gremo po sendvič... Glavno, da smo celi čas v pričakovanju, zdaj, zdaj bo... Nekje sem prebrala, da je gol primerljiv z o r g a z m o m. Le-tega čakajo... Ni to tisto, kaj naredi celi svet priklenjen na televizijske zaslone pri predvajanju finala svetovnega prvenstva v nogometu? Takrat niti nobena Angelina Jolie ali Kim Kardashian ne bi odvrnili moških od TV ekranov.

Zato jaz mislim, da se vsak moški mora naučiti igrati nogomet. Svojega sina sem tudi vpisala k nogometu, čeprav se zavedam, da ne bo postal Ronaldo, ker ne premore te tako potrebne samozavesti in nima tako izrazitega športnega talenta. Vsekakor bo mu to koristilo v življenju, ne da?

Zdaj veste, zakaj sem dala takšen podnaslov? Da bi čakali...če ste sploh prebrali do konca...

In kaj pa zdaj? Ni nič posebnega. Tako kot pri orgazmu, ki mine...

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47