V prečudovitem ambientu baročnega dvorca obeležili obletnico godbe

Pihalna godba občine Dornava obletnico obeležila s slavnostnim koncertom na dvorišču baročnega dvorca

Prlekija-on.net, nedelja, 9. junij 2019 ob 19:18
Slavnostni koncert Pihalne godbe občine Dornava, foto: Ivan Trunk

Slavnostni koncert Pihalne godbe občine Dornava, foto: Ivan Trunk

V soboto, 1. junija, je Pihalna godba občine Dornava obeležila svojo okroglo obletnico s slavnostnim koncertom, ki so ga godbeniki izvedli na dvorišču baročnega dvorca v Dornavi. Na koncertu v prečudovitem ambientu so z godbeniki zapeli pevci štirih zborov iz občine. Združena zbora - mladinski in otroški zbor OŠ Dr. Franja Žgeča iz Dornave, ženska vokalna skupina Enigma, Moški oktet Dornava ter Magnificat - mešani zbor iz Polenšaka so z orkestrom nastopili s slovenskimi in tujimi skladbami: Gremo v kino, Slovenija, od kod lepote tvoje, Šuštarski most, Supplication for world future, Hallelujah, Abba gold in drugimi.

Za konec pa so vsi zbori z orkestrom zapeli znan odlomek iz tretjega dejanja Verdijeve opere Nabucco, Va, pensiero /slov. Splavaj misel na krilih kipečih ter Dan ljubezni, evrovizijsko skladbo skupine Pepel in kri. Z godbeniki so nastopile tudi mažoretke. Godbeniki so se ob svoji obletnici zahvalili svojim članom ter jim podelili godbena priznanja: godbene lire ter Gallusove značke. Razglasili so tudi častnega člana Jožeta Špindlerja, ki je kot godbenik in član ansamblov s svojo trobento aktivno igral 52 let.

Godbeniki so se pohvalili tudi z lastno skladbo, Koračnica 2.0, ki so jo na koncertu zaigrali, posneli pa so tudi videospot, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu. Avtor skladbe je Zmago Štebih, dirigent pihalne godbe. Napovedovalec na koncertu je bil Peter Kirič.

Godbeniki se zahvaljujejo vsem obiskovalcem slavnostnega koncerta, vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili celoten projekt, hkrati pa stremijo k novim izzivom, ki jih čakajo...



Več v Kultura in izobraževanje