Seksualna moč in kaj pravzaprav želi ženska?

Neka znana igralka je izjavila, da si poleg ljubezni, spoštovanja in glamurja želi najlonke, ki se ne raztrgajo takoj…

Svetlana Oletič, nedelja, 16. junij 2019 ob 08:29
Kaj pa pravzaprav želi ženska? Poleg razumevajočega moža, otrok, hiše, službe in nekaj malo sreče...

Kaj pa pravzaprav želi ženska? Poleg razumevajočega moža, otrok, hiše, službe in nekaj malo sreče...

Kaj pa pravzaprav želi ženska? Poleg razumevajočega moža, otrok, hiše, službe in nekaj malo sreče...

A se spomnite moje zgodbe o punci v osnovni šoli, ki je všeč nekemu fantu in potem se posledično drugi začnejo zanimati za njo in postane všeč skoraj vsem? Čeprav ni posebej lepa, niti postave nima božanske...Očitno ima nekaj v sebi, kar privlači fante...Lahko je to njen vonj, njena karizma, njena energija in posledično samozavest...

Ni rečeno, da bo z leti še vedno privlačila moške...Po navadi se zgodi ravno obratno in v ospredje pridejo druga dekleta, ki so že postale ženske. Zrele ženske. Kakšen afrodiziak mora biti to, ko se ženska zaveda svoje seksualne moči in da lahko z njo marsikaj naredi! Ta ženska postane strup za moške, črna vdova, če želite. Za stereotip te ženske imam v glavi podobo junakinje romana »Idiot« F:M. Dostojevskega Nastasjo Filipovno (čeprav dvomim, da ste ga brali...)

Ali bi rada bila njej podobna? Pravzaprav sem, čeprav ne vem, kako se je to zgodilo. Kar naenkrat sem postala takšna oziroma moja podoba se je spremenila. Niti ne dosti telesno, ampak samo v glavi. In so drugi to začutili. Včasih se sama sebe bojim in bi rada postala takšna, kot sem bila prej.

Je ženska pravica?

Ali je dovoljeno, da ženske uporabljajo svojo seksualno moč? O tem bi se dalo razpravljati. »Uporaba seksualne moči je ženska pravica, če hočete, a potem morajo zanjo tudi prevzeti odgovornost in sprejeti posledice,« je povedala Vesna V. Godina v intervjuju za revijo »Ona plus« in s tem marsikoga utišala, se marsikomu tudi zamerila ...

Popolnoma se strinjam z njo, da ženske večkrat uporabljajo svojo seksualno moč nad moškimi. Včasih nad svojimi partnerji, včasih pa nad osebami, ki se jim zdijo, da so pomembne za njihov napredek v življenju, ali samo tako, iz dolgčasa, da preverijo, če so še v formi.

Svet šov biznisa

Vrnimo pa se k seksualni moči in aferi Weinstein. Saj se spomnite tega znanega mogotca iz sveta šov biznisa in producenta, ki je zlorabil ogromno žensk? A mislite, da se vse te ženske tedaj niso zavedale svojega početja, zdaj pa jim je vsem postalo naenkrat žal? Saj so bile že polnoletne, krožile so v znanih krogih in so vedele, da tudi druge to počnejo za dosego cilja. Podzavestno so se zavedale, da nimajo dovolj talenta in za svoj preboj potrebujejo dodatno pomoč. Odločene so bile, da to počnejo zaradi višjih ciljev in jim je to služilo kot moralno opravičilo. Prišle so že tako daleč in za zadnji skok navzgor oziroma za vlogo, ki bi jim prinesla prepoznavnost, je bilo treba samo preživeti noč z nekom, ki se jim je seveda gabil, ampak cilj opravičuje sredstva. Po tihem so vsi vse vedeli in nobeden ni nikogar obsojal.

Poglejte Madonno, ona je že zdavnaj priznala, da je na začetku svoje kariere spala z nekaterimi osebami iz sveta šov biznisa ... Ne moremo zanikati tega dejstva, če manekenka nudi fotografu svoje seksualne usluge, njene slike posledično hitreje pridejo na naslovnico kake znane revije in potem se zgodba začne odvijati s sunkovito hitrostjo ... Lahko postane zvezda, lahko pa - za fotografom pridejo na vrsto igralci, režiserji in čisto na koncu - producenti. Ravno oni so najvplivnejše osebe v tem svetu. Ampak tudi to ne bo zagotovilo, da postane zvezda. Če ni talenta, tudi drugo nič ne pomaga.

Na žalost tudi v športu

Vsaka ženska ne more uporabiti svoje seksualne moči. Poleg fizične lepote, karizme in seksualne privlačnosti mora imeti trezno glavo in cilj, ki ga želi s tem doseči. Ne gre brez ambicioznosti in zavedanja, da življenje na žalost ni pravljica ... Do pravljičnega življenja pridejo samo, če bodo naredile nekaj, kar jih bo na začetku skrbelo, sčasoma pa se bodo na to navadile in se naučile s tem živeti.

Zakaj pa jaz vse to tako dobro vem? Mogoče zato, ker sem tudi sama krožila v teh krogih. Na žalost se to ne dogaja samo v svetu šov biznisa, tudi v svetu vrhunskega športa je tega ogromno. Poznala sem nekaj deklet, ki so se morale spopasti s tem. Nekatere od njih so prehitro zaključile s svojo športno kariero. V športnih ekipah se vedno najdejo direktorji klubov, glavni sponzorji, ki imajo drugačne namene, ki niso kaj prida povezani s športom. Da bi dosegli svoj cilj, uporabljajo pri dekletih različne grožnje. Če ne naredijo tega, kaj želijo oni, jih kaznujejo recimo tako, da jih ne vzamejo na tekmovanja v tujino. Včasih sklenejo z dekleti takšne pogodbe, da jim bodo te morale tudi po odhodu v tujino vračati delež svojega zaslužka (če niso bile dovolj pridne...) Navadno trener nič ne ve za to, v nekaterih primerih pa tudi sam sodeluje. Zgodi se, da dekleta naredijo splav in so kaznovana, ker se je to zgodilo med tekmovalno sezono, v resnici pa so za to krivi glavni funkcionarji kluba.

Mene je nekako bog varoval pred tem. Poleg športnega talenta sem si nezavedno zgradila samoobrambo že s tem, da sem bila zelo zavzeta učenka, piflarka; alkohol in cigarete, tako popularni v teh letih, so zame bili tuji. Navadno takšne vrste dekleta, posebej, če imajo izrazit moralni kodeks, nikoli niso med najbolj zaželenimi. Pri enaindvajsetih letih sem izkoristila priložnost in odšla v tujino. Nisem želela čakati, da me bodo oni »prodali« pod svojimi pogoji.

A sem kdaj?

A sem kdaj uporabljala svojo seksualno moč? Še vedno jo. Zelo malo je bilo tistih, ki ji niso podlegli. Ne me napačno razumeti. Da bi uporabili svojo seksualno moč, ni potrebno spati z nekom. Dovolj je samo zavedanje, da jo imate in s tem lahko premikate gore.

Nikakor pa ne ščitim Weinsteina in osebkov njegove vrste. Nasprotno. Gnusijo se mi. Izkoristili so svoj položaj in vpliv. Končno so dobili ženske, ki so jih hoteli. V mladih letih zato niso imeli potrebnega šarma in karizme. Siti so bili zavračanja lepih žensk. Podzavestno so se jim tudi želeli na ta način maščevati.

Ženske pa so bile že vse polnoletne in dobro vedele, kaj so počele. Slišale so od drugih, da se to dela in zavestno ali nezavestno uporabile svojo seksualno moč. Moti me samo dejstvo, da so se tega kar naenkrat zavedele po tolikih letih in so spregovorile. Prej pa jih to očitno nič ni motilo. Ali so zavohale denar ali jim je to narekoval njihov notranji glas, ki je bil zdaj presenetljivo dvajset let tiho...

Kaj pravzaprav želi ženska? Včasih niti sama ne ve in vse svoje življenje išče odgovore, na koncu pa se zave, da ima že vse, kar potrebuje...

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47