Pestro sobotno popoldne na Cvenu

V športnem parku Cven so se zbrala vsa društva v KS Cven ter vsi domači ponudniki hrane, pijače in ročnih del

Sara Vinkovič, nedelja, 16. junij 2019 ob 19:221
Krajevni praznik KS Cven

Krajevni praznik KS Cven

V soboto, 15. junija, so se na Cvenu za Zadružnim domom, v športnem parku Cven zbrala vsa društva v KS Cven ter vsi domači ponudniki hrane, pijače in ročnih del. Krajevni praznik KS Cven se je pričel ob 14. uri z medkrajevnim turnirjem v odbojki na mivki, kjer si je pokal za 1. mesto priigrala ekipa iz Mote. Otroci so uživali v delavnicah in igrah, ostali obiskovalci pa so se sprehajali po tržnici, kjer so se predstavili: Kmetija Vrabelj z Mote, Čebelarstvo Tigeli iz Zgornjega Krapja, Jožica Bratinščak z ročnimi deli, Liljana Vagner z ročnimi izdelki, Čebelarstvo Peter Mesarič, Kmetija Sever, Kmetija Vargazon, vinar Mirko Košti (vsi s Cvena), Turistično društvo Cven, Čebelarsko društvo Ljutomer (predsednik Branko Bratinščak s Cvena), Društvo cvenskih čehov in diklin ter Gledališka sekcija KD Cven.

Dogajanje je popestrila Milica Makoter s pečenjem palačink, katerih se so se razveselili vsi obiskovalci, Cvenski oktet je s pesmijo ustvaril še boljše vzdušje. V športni park pa je na ogled dva starodobna traktorja pripeljal Slavko Zemljak, sicer član Društva Johann - Janez Puch Ljutomer.

Med drugim je vse prisotne nagovorila predsednica KS Cven; Saša Polajnar, ki se je zahvalila tudi vsem sponzorjem (Občina Ljutomer, KS Cven, Kmetija Vrabelj, Milica Makoter, Mladen Budna in Emil Maučec), nato pa je k besedi povabila še županjo mag. Olgo Karba.

Ob 17. uri je na prostor dogajanja prišel tudi David Žibrat z Mote (skupaj s sovaščanom Davidom Lukmanom), ki je vrhunski tekmovalec v kickboksu na svetovni ravni. David je najprej povedal nekaj o sebi in o kickboksu ter iz rok Saše Polajnar prejel priznanje KS Cven za vrhunske dosežke na področju športa. Nato sta oba Davida naprej prikazala potek treninga in borbe, še bolj zanimivo pa je bilo, ko je David k sodelovanju povabil tudi svoje sokrajane. Dogajanje sta pospremila Izak in Jan na harmoniki.

Seveda pa niso manjkala niti gasilska društva (PGD Cven, PGD Mota, PGD Sp. Krapje in PGD Zg. Krapje), ki so za otroke pripravili gasilsko vajo, člani sveta KS Cven pa so že od jutra kuhali golaž, ki so ga brezplačno razdelili med obiskovalce.



Več v Družabno