40 let spominov v vrtcu na Cvenu

Na ta visok jubilej so otroci, ki sedaj obiskujejo vrtec in šolo pripravili prireditev, kjer so se predstavili vsi od najmlajšega pa do najstarejšega

Sara Vinkovič, ponedeljek, 17. junij 2019 ob 16:573
40 let vrtca Cven

40 let vrtca Cven

V petek, 14. junija so na Cvenu obeležili 40 let delovanja vrtca na Cvenu. V vrtcu in pozneje v podružnični šoli OŠIC na Cvenu so se stkala mnoga prijateljstva, ki trajajo še danes, vsi, ki pa so vrtec in šolo na Cvenu obiskovali ali so tam zaposleni pa ohranjajo zelo prijetne spomine na ta čas brezskrbnosti.

Tako so na ta visok jubilej otroci, ki sedaj obiskujejo vrtec in šolo pripravili prireditev, kjer so se predstavili vsi od najmlajšega pa do najstarejšega.

Prvi so na oder stopili otroci oddelka od 1.-3. leta starosti. Predstavili so se s pesmijo Biba leze. Otroški pevski zbor (OPZ) vrtca pod vodstvom Martine Kuzma je nato zapel pesmi Naš vrtec praznuje in Vlak, Biserka Škrinjar, ki je v vrtcu na Cvenu zaposlena že od samega začetka, sedaj tudi vodja vrtca, pa je nato na kratko povzela zgodovino 40-ih let vrtca.

Kako poteka njihov dan (To je naš dan v vrtcu) so prikazali otroci oddelka od 2.-4. leta, otroci od 4.-6. leta pa so v roke vzeli inštrumente in ostale rekvizite ter se z glasbo in igro predstavili pod naslovom "Le kam se polžeku mudi". Nato je pozornost pripadla otrokom, ki bodo naslednje šolsko leto sedli v šolske klopi.

Zaposleni v vrtcu niso pozabili na "prijatelje", ki so veliko prispevali k temu, da se lahko otroci v vrtcu brezskrbno igrajo, zato so se jim še posebej zahvalili in jim podelili zahvale. Nato je sledil nagovor ravnatelja OŠ IC Ljutomer, Branka Meznariča.

Kaj vse so se naučili šolarji na POŠ Cven pa so nam pokazali tamburaši oziroma "Cvenski črički" pod vodstvom Rafaela Pavličiča z Marko skače in Sirota, nato pa sta besedo dobili tudi nekdanja ravnateljica OŠ IC Ljutomer; Darja Kosič Auer in Neva Karba, prva vzgojiteljica poleg Biserke zaposlena v vrtcu na Cvenu. V imenu občine je nekaj besed povedal tudi podžupan, Niko Miholič.

Pod vodstvom Martine Kuzma so na oder stopili OPZ POŠ Cven ter zapeli Guantaramera in Poletje v školjki, za konec pa so oder zavzeli še folklorniki POŠ Cven in prikazali splet "Gdere sen jaz mali bija", pod vodstvom Tanje Trstenjak.

Pred Zadružnim domom je obiskovalce po zaključku prireditve čakala majhna pogostitev, manjkala pa ni niti torta. Prireditev je vodila Marja Dolamič.



Več v Kultura in izobraževanje