Desetletniki iz Radencev ugnali tudi vrstnike slovitega Atletica

Mladi Radenčani uspešni na Champions Trophy 2019 na Dunaju

Prlekija-on.net, torek, 18. junij 2019 ob 08:062
NK Radenska Slatina na Dunaju

NK Radenska Slatina na Dunaju

Selekcija U10 NK Radenska Slatina "Špartanci" se je konec prejšnjega tedna udeležila finalnega dela enega največjih otroških turnirjev na svetu Champions Trophy 2019 na Dunaju. Na turnirju, kjer je sodelovalo 128 ekip iz celega sveta, so radenski Špartanci, kot jih mnogi poznajo, na koncu osvojili odlično 23. mesto. Glede na to, da je NK Slatina eden izmed mlajših slovenskih klubov, lahko rečemo, da je to zgodovinski dosežek v tej kratki 26-letni zgodovini kluba. Zato ne preseneča, da so v klubu ponosni na svojo selekcijo U10 in njihov strokovni štab, saj so ponesli ime NK Radenska Slatina širom po Evropi in svetu. To pa je potrditev, da v klubu z mladimi delajo zelo dobro. Ob vsem tem niti ne preseneča, da je prihod mladih fantov iz avstrijske prestolnice, s šampionskim avtobusom RK Celje Pivovarna Laško, na avtobusni postaji v Radencih, kljub pozni uri pričakalo več deset Radenčanov, poleg staršev, dedkov in babic, ter prijateljev, tudi domači gasilci. Bil je to čudovit sprejem, ki si ga fantje zaslužijo.

"Bilo je to nekaj posebnega. Sicer pa, turnir je bil izjemno obiskan. Na otvoritvi se je predstavilo vseh 128 kapetanov ekip, otvoritev pa je spremljalo več kot 6000 gledalcev. Naša ekipa je izjemno otvorila turnir in odlično zaključila skupinski del tekmovanja. Obenem so premagali tudi veliki Atletico Madrid. Tudi zadnji dan turnirja so fantje v težki konkurenci prikazali dobro igro. Na trenutke se je že malce poznala utrujenost, saj so v soboto odigrali težkih sedem tekem. Kljub temu je ekipa odlično zaključila turnir in dosegla izjemno 23. mesto. Kot trener lahko povem, da sem izjemno ponosen na te fante. Njihov trud in pridno treniranje sta se res izplačala. Sedaj je zelo pomembno, da ostanejo še naprej tako pridni in nadaljujejo z trdnim delom. Verjamem, da se bodo še naprej trudili in nas razveseljevali tudi v naslednjih sezonah", nam je po vrnitvi z Dunaja povedala trener "Špartancev", Mitja Senčar, ki je skupaj z vodjo mladinske šole NK Slatina, Izidorjem Klemenčičem, na Dunaj popeljal 17 mladih fantov, in sicer so to: Mai Hakl, Jan Fras, Gal Vršič, Amadej Filipčič, Jan Kolar, Jaka Zamuda, Anej Vertačnik, Lars Vogrin, Alen Balažic, Žiga Vrzel, Jan Mulec, Žiga Vrbnjak, Teo Budja, Timotej Pučko, Gal Wajs, Žan Štefanec in Svit Delak.

Rezultati ekipe Radenska slatino na Dunaju:
Skupinski del: Radenska Slatina - SV SMB Pachern (AUT) 3:0, Radenska Slatina - Atletico Madrid (ESP) 1:0, OFK Karioke Beograd (SRB) - Radenska Slatina 0:0, Radenska Slatina - Hamilton Red Stars (CAN) 2:0, ATSV Sparta Deutsch Wagram - Radenska Slatina 1:3, Radenska Slatina - FK Inter Bratislava A.S. (SVK) 2:0, Sparta Brno (CZE) - Radenska SLatina 1:0. S tem so se kot drugi na lestvici uvrstili med 32 najboljših ekip. Rezultati, play-off: SK Puntigamer Sturm Graz (AUT) - Radenska Slatina 2:0, FC Wacker Innsbruck (AUT) - Radenska Slatina 0:1, Radenska Slatina - FK Austria Wien (AUT) 1:2.

Kot tretje uvrščeni v skupinah play-offa so Radenčani naprej igrali za razvrstitev od 16. do 24. mesta, in tukaj so vse tri tekme bile odločene po kazenskih strelih, dvakrat so Špartanci izgubili, enkrat pa zmagali. Rezultati: OFK Karioke Beograd (SRB) - Radenska Slatina 0:0 (3:2), Radenska Slatina - NK Olimpija Ljubljana 0:0 (2:3), za 23. mesto: Radenska Slatina - FC Red Bull Salzburg (AUT) 0:0 (5:4).

Na omenjenem tekmovanju je sicer slavil angleški AFC Sunderland, pred avstrijskima prvoligašema Sturm Gradec in Rapid Dunaj ter lizbonsko Benfico, slovenske ekipe pa so se uvrstile: Mura (16.), Olimpija (22.) Radenska slatina (23.).



Več v Šport