Svetniki županjo pozivajo k sklicu 5. redne seje OS Občine Ljutomer

V kolikor seja v roku ne bo sklicana, bodo izredno sejo OS Občine Ljutomer čez 7 dni, torej prihodnji petek, sklicali sami, navajajo

Prlekija-on.net, petek, 28. junij 2019 ob 16:012
Svetniki OS Občine Ljutomer zahtevajo sklic 5. redne seje

Svetniki OS Občine Ljutomer zahtevajo sklic 5. redne seje

Svetniki Občinskega sveta Občine Ljutomer so na Občino Ljutomer naslovili dopis s prošnjo po sklicu 5. redne seje OS Občine Ljutomer, za katerega so določili sedemdnevni rok. "V kolikor seja v roku ne bo sklicana, bomo izredno sejo OS Občine Ljutomer čez 7 dni, torej prihodnji petek, sklicali sami," so zapisali. Pod dopis so se podpisali svetniki Franjo Karlovčec, Ciril Magdič, Sara Karba, Matevž Kaučič, Dejan Kaučič, Mira Rebernik Žižek, Tomislav Nemec, Srečko Žižek, Marta Mihorič, Maksimiljan Gošnjak, Slavica Sunčič in Dejan Karba. Poziv spodaj objavljamo v celoti.


Zadeva: POZIV K SKLICU 5. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER

Spoštovana županja in podžupana!

Kljub našim pozivom iz meseca januarja, da naj nam Občina verodostojno predstavi problematiko sistema - C Pomurskega vodovoda in kljub našim kasnejšim poskusom, da to temo uvrstimo na dnevni red katere od rednih sej Občinskega sveta Občine Ljutomer (doslej so bile štiri), ste, kot že ničkolikokrat, stvari, povezane z novim pomurskim vodovodom, samovoljno pripeljali do absurda.

Svetniki se vsakodnevno srečujemo z našimi, prav tako pa z občankami in občani občin partneric v sistemu - C. Vaše zadrževanje informacij nas (že pol leta) postavlja v nezavidljiv položaj: Kako naj zaskrbljenim, vznejevoljenim ljudem razložimo trenutno situacijo oz. odgovorimo na številna vprašanja, ko pa tudi sami zaradi vaše samovoljnosti nimamo informacij, ki bi nam vsaj malo osvetlile Vaša postopanja v trenutni situaciji?

Brez naše vednosti ste v skupščini JP Prlekija zamenjali predstavnika Občine Ljutomer in brez tega, da bi za mnenje o vaši nameri razreševanja direktorja JP Prlekija zaprosili občinski svet, kakor to izhaja iz ustanovnih listin omenjene skupne družbe občin na desnem bregu Mure (8. alineja 13. člena Odloka o ustanovitvi JPP), ste z razrešitvijo dozdajšnjega in z imenovanjem vršilca dolžnosti direktorja JP Prlekija med ustanoviteljice družbe, med tam zaposlene in med občanke in občane vnesli nemajhno zmedo.

Pa ni le voda!

Zadev, ki se zaradi Vaše neodzivnosti ne rešujejo in bi jih moral obravnavati Občinski svet, ni malo. Nujne vsebine že dva meseca čakajo na obravnavo, več odlokov bi že zdavnaj moralo biti v drugem branju, nerešene ostajajo tudi pomembne premoženjsko-pravne zadeve, ki vplivajo na razvoj naše skupnosti.

V želji, da Občinski svet kot najvišji organ odločanja v občini vendarle vzamete resno, Vas lepo pozdravljamo in skladno s 25. členom poslovnika Občine Ljutomer zahtevamo, da najkasneje v roku sedmih (7) dni skličete 5. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer.

V kolikor tega ne boste storili, bomo skladno z 22. členom poslovnika izredno sejo sklicali sami.

S spoštovanjem,
Svetniki SD, SMC, DeSus, SDS, NSi, SLS, LMŠ


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika