22-letnik z ukradenim vozilom bežal pred policisti

V postopku je bilo ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v noči na soboto ukradel vozilo ter z njim storil večje število prekrškov

Prlekija-on.net, nedelja, 30. junij 2019 ob 11:30
Policija

Policija

V soboto, 29. junija, ob 10.21 je 41-letni Ptujčan na Policijski postaji Ptuj podal prijavo, da so mu neznanci okoli 02.43 izpred stanovanjske hiše odtujili tovorno vozilo znamke VW Transporter, 2.0 TDI. Naknadno je žena oškodovanca obvestila policiste, da so pridobili podatek, da je vozilo bilo opaženo v Ljubljani pred UKC Ljubljana, naj bi ga vozila znana oseba in sicer 22-letnik iz okolice Ptuja. Med preiskavo tega kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil so policisti ob 10.35 bili obveščeni s strani vestnega občana, da se je na FB seznanil o tatvini vozila na območju Ptuja ter da je pogrešano vozilo videl na relaciji Juršinci - Gabernik, vozi ga mlajši fant.

Takoj so v tej smeri usmerili več patrulj, ki so tudi sami na območju naselja Juršinci vozilo opazili in ga poskušali večkrat ustaviti vendar je nadaljeval vožnjo po težko sledljivem terenu. Kljub izmikanju so bežečega voznika in vozilo s pomočjo informacij vestnih občanov ob 12.29 izsledili in ustavili v bližini naslova Gradiščak 8. Vozniku so odvzeli prostost in opravili ogled vozila, opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,0 mg/l izdihanega zraka, v nadaljevanju je vozniku bil odrejen strokovni pregled.

V postopku je bilo ugotovljeno, da 22-letni osumljenec nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med bežanjem pa je storil večje število prekrškov. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba zaradi tatvine vozila, zbirajo pa tudi obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar so tudi pozvali ostale udeležence v cestnem prometu, da se zglasijo na Policijski postaji Ptuj v kolikor jih je bežeči voznik ogrožal.

Ob tej priložnosti se policisti iskreno zahvaljujejo občanom, ki so preko družbenega omrežja spremljali dogodek ter informacije o lokaciji vozila sporočali oškodovancu in policiji.



Več v Črna kronika